Stay Connected & Follow us

What are you looking for?

Simply enter your keyword and we will help you find what you need.

Επίσκεψη Πέτρου Ψωμά στον ρέκορντμαν της αυτοδιοίκησης

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Αγιάς Λάρισας, Αντώνη Γκουντάρα

Συνάντηση με τον Αντώνη Γκουντάρα, Δήμαρχο Αγιάς Λάρισας, είχε ο επικεφαλής του σπιράλ, Πέτρος Ψωμάς, στο Δημαρχείο του θεσσαλικού δήμου. Η επίσκεψη οργανώθηκε από το σπιράλ με γνώμονα το γεγονός πως ο Δήμαρχος Αγιάς έχει παρακολουθήσει όλες τις μεγάλες θεσμικές, διοικητικές και χωροταξικές αλλαγές στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Κύρια θεματολογία της συζήτησης, λοιπόν, αφορούσε το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της αυτοδιοίκησης καθώς επίσης δημοτικά θέματα οικονομικής, διοικητικής και διαδικαστικής φύσης και σύγχρονες επιτυχημένες πρακτικές και πρωτοβουλίες.

Ο Αντώνης Γκουντάρας κατέχει ένα σπάνιο ρεκόρ, διατηρώντας αυτοδιοικητική θέση ευθύνης από το 1994, όταν εξελέγη κοινοτάρχης Μελιβοίας, σε ηλικία μόλις 25 ετών. Ακολούθησε ένα σερί  εκλογικών επιτυχιών: Δήμαρχος Μελιβοίας (1998, 2002, 2006) και Δήμαρχος Αγιάς (2010, 2014, 2019). Όλα αυτά τα χρόνια δραστηριοποιείται ενεργά και σε όλα τα συλλογικά όργανα της αυτοδιοίκησης.

Ο Δήμαρχος παρουσίασε στον επικεφαλής του σπιράλ τον τρόπο διοικησης που εφαρμόζει, με αξιοποίηση ποικιλίας χρηματοδοτικών εργαλείων, με ένταξη του δήμου σε όλα τα διαθέσιμα προγράμματα, με διαρκή επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό της περιοχής, με ρεαλιστικές διεκδικήσεις και με πολλή και στοχευμένη δουλειά. Ειδική μνεία κατά τη συνάντηση έγινε στη λειτουργία κοινοτικών καταστημάτων στην περιοχή, στον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δήμου Αγιάς που είναι σε εξέλιξη και στην καινοτόμο τοπική δράση «Μένουμε Ενεργοί».

Το «Μένουμε Ενεργοί» είναι μια πλατφόρμα υποστήριξης της επιχειρηματικότητας και καταπολέμησης της ανεργίας, που ενισχύει τους παραγωγικούς κλάδους της τοπικής οικονομίας, με άμεση προσφορά και ζήτηση εργασίας. Δημότες που αναζητούν απασχόληση, που θέλουν να συνεισφέρουν εθελοντικά στις δράσεις του δήμου ή έχουν ανάγκες προς κάλυψη στις επιχειρήσεις τους –με έμφαση στον τομέα της αγροτικής παραγωγής- εξυπηρετούνται, διασυνδέονται, εκπαιδεύονται και κατευθύνονται από τον Δήμο Αγιάς.

Ο Πέτρος Ψωμάς είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί δομές του Δήμου, να συνομιλήσει με δημότες και μέλη της Δημοτικής Αρχής και να ξεναγηθεί στην ευρύτερη περιοχή, διευρύνοντας τις αυτοδιοικητικές γνώσεις και γνωριμίες του, κάτι που άλλωστε αποτελεί πρωταρχικό στόχο των σχετικών επαφών που διακτινώνει ανά την Ελλάδα.

author avatar
user