Stay Connected & Follow us

What are you looking for?

Simply enter your keyword and we will help you find what you need.

Έξι νέες υποψήφιες στο πλευρό του Πέτρου Ψωμά

Συμπληρώνεται συνεχώς το ήδη πολυπληθές ψηφοδέλτιο του σπιράλ

Γυναικεία υπόθεση η σημερινή ανακοίνωση των έξι νέων υποψηφίων, που προστίθενται στην ήδη πολυπληθή ομάδα του συνδυασμού του υποψήφιου Δημάρχου Πατρέων Πέτρου Ψωμά, στελεχώνοντας το ψηφοδέλτιο του σπιράλ για τις προσεχείς δημοτικές εκλογές.

Έξι νέα πρόσωπα, έξι γυναίκες δραστήριες, με το δικό τους κοινωνικό αποτύπωμα και διάθεση προσφοράς για το δήμο και ένα κοινό όραμα: την αλλαγή της εικόνας που παρουσιάζει σήμερα η Πάτρα και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών.

Μέχρι σήμερα το σπιράλ έχει ανακοινώσει άνω των 140 υποψηφίων και έπονται οι υπόλοιποι, για να συμπληρωθεί το πλήρες ψηφοδέλτιο, από όλες τις δημοτικές ενότητες του Δήμου Πατρέων, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Οκτωβρίου.

Ειδικότερα, στο ψηφοδέλτιο του σπιράλ εντάσσονται η εκπαιδευτικός Λένα Αβραντινή «για να ομορφύνουμε την Πάτρα», η συνταξιούχος Μαρία Ανδρουτσοπούλου-Ασημακοπούλου, από το Θεριανό με moto «Αγκαλιά-ζω το χωριό μου», η δημόσιος υπάλληλος Μαριάνα Μπόμπα για μια «Πάτρα: πόλη σύγχρονη, ελκυστική, προσβάσιμη» η Άντα Ρεμούντη, συνταξιούχος, η οποία «νοιώθει άνθρωπος, όταν προσφέρει εθελοντικά», η εκπαιδευτικός Ελένη – Ιωάννα Σκοπελίτου, η οποία θέλει να γίνει η Πάτρα «ιδανική πόλη για να ζεις» και η ψυχολόγος και ιδιοκτήτρια Βρεφονηπιακού Σταθμού Σωτηρία Ψηλού για«μια πόλη πρότυπο, φιλική προς τους πολίτες της».

ΟΙ 6 ΝΕΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

1. Αβραντινή Ελένη (Λένα) του Ανδρέα

Εκπαιδευτικός
#παιδεία

«Για να ομορφύνουμε την Πάτρα»

«Η απόφασή μου να θέσω υποψηφιότητα ως Δημοτική Σύμβουλος στην παράταξη του σπιράλ είναι διότι έχω μεγάλη όρεξη και διάθεση για προσφορά στην πόλη της Πάτρας και θέλω να συμμετάσχω στην πολύ οργανωμένη και αξιόλογη προσπάθεια του Πέτρου Ψωμά και της ομάδας του. Μέσα από την εμπειρία μου στην εκπαίδευση, επιθυμώ ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας, τόσο με την αναβάθμιση των σχολείων, όσο και με εκπαιδευτικές δράσεις και προγράμματα που μπορούν να δημιουργήσουν ενεργούς πολίτες.»

Η Λένα Αβραντινή γεννήθηκε στην Πάτρα το 1974 και τελείωσε το Επαγγελματικό Λύκειο Αιγίου στον τομέα Κομμωτικής. Πήρε πτυχίο από το ΙΕΚ ΑΚΜΗ στην ίδια ειδικότητα το 2013 και συνέχισε με επιτυχία τις σπουδές της στην ΑΣΠΑΙΤΕ, ολοκληρώνοντας τη σχολή για την Παιδαγωγική και Διδακτική Επάρκεια το 2017. Το 1999 ξεκίνησε διδασκαλία στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και το 2009 διορίστηκε ως μόνιμος εκπαιδευτικός στον τομέα Υγείας, Πρόνοιας και Ευεξίας με την ειδικότητα Κομμωτικής σε ΕΠΑΛ. Έχει μεγάλη εργασιακή εμπειρία από τα Δημόσια και Ιδιωτικά ΙΕΚ. Η εκπαίδευσή της συνεχίζεται έως και σήμερα, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό συμμετέχοντας σε προγράμματα ERASMUS+. Το 2019 παρακολούθησε με επιτυχία το πρόγραμμα «For Vet Staff mobility» για την εκπαίδευση εκπαιδευτικών στο IFAC της Βρέστης στη Γαλλία. Ασχολείται με την κηπουρική, τη χειροτεχνία, τη γυμναστική και είναι παντρεμένη με τον Ηλία Σκαρπέτα με τον οποίο έχουν αποκτήσει 2 παιδιά, τη Μαργαρίτα και τον Κωνσταντίνο.

2. Ανδρουτσοπούλου-Ασημακοπούλου Μαρία του Ανδρέα

Συνταξιούχος
#κοινωνία

«Αγκαλιά-ζω το χωριό μου»

«Ζω στο Θεριανό, έναν μικρό οικισμό της πόλης μας. Προσπαθώ όσο μπορώ να γίνει βιώσιμο. Ο Πέτρος και η ομάδα του σπιράλ αγκάλιασαν τον σκοπό μου. Τα μόνα χρώματα που βλέπουμε εδώ, μας δίνονται απλόχερα από τη φύση και αυτό για μένα αποτελεί αξίωμα. Θέλω να μπορείς να τα δεις κι εσύ!»

Η Μαρία Ανδρουτσοπούλου – Ασημακοπούλου, γεννήθηκε το 1961 στο Θεριανό Πατρών. Έζησε και σπούδασε στην Πάτρα, δημιούργησε οικογένεια με τον Σωτήρη Ασημακόπουλο και απέκτησε 2 αγόρια. Εργάστηκε ως οπωροπώλης και ασχολήθηκε με τα κοινά του κλάδου για την επίλυση των διαφόρων προβλημάτων τους. Υπήρξε μέλος της ΟΕΒΕΣΝΑ για 15 χρόνια, γραμματέας του Συλλόγου Οπωροπωλών για 8 χρόνια και μέλος του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών για 5 χρόνια.

3. Μπόμπα Μαρία (Μαριάνα) του Κωνσταντίνου

Δημόσιος Υπάλληλος
#διοίκηση

«Πάτρα: πόλη σύγχρονη, ελκυστική, προσβάσιμη»

«Κάνοντας μία αναδρομή στο παρελθόν δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε πως η Πάτρα, μια πόλη χτισμένη σε προνομιακή γεωγραφική θέση, αποτέλεσε και αποτελεί ένα σημαντικό οικονομικό, εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο από τα προϊστορικά χρόνια έως και σήμερα. Συνιστά επομένως καθήκον για εμάς που ζούμε και δραστηριοποιούμαστε σε αυτήν την πόλη, όχι μόνο να διατηρήσουμε τη θέση αυτή αλλά και να θέσουμε τις βάσεις ώστε η Πάτρα να εξελιχθεί σε μια πόλη σύγχρονη, ελκυστική και προσβάσιμη για τους πολίτες του μέλλοντος. Η παραπάνω συνθήκη βέβαια δεν θα γίνει πραγματικότητα με ευχολόγια και προγραμματικές δηλώσεις. Η ανάδειξη της Πάτρας σε μία πόλη έξυπνη και βιώσιμη απαιτεί σχεδιασμό και δράσεις, στρατηγικές ανάπτυξης και αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων πόρων μέσω της εφαρμογής καινοτόμων εργαλείων και πολιτικών. Στόχος μας η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, η κάλυψη των αναγκών της τοπικής κοινωνίας και η αξιοποίηση όλων των προοπτικών που η πόλη μας διαθέτει προκειμένου να συνεχίσει να αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αστικά κέντρα της χώρας μας. Η Πάτρα του μέλλοντος χρειάζεται όραμα και αποφασιστικότητα μα περισσότερο απ’ όλα χρειάζεται ένα πρόγραμμα ρεαλιστικό, εφαρμόσιμο και αποτελεσματικό. Στο σπιράλ το έχουμε!»

Η Μαριάνα Μπόμπα γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Πάτρα. Είναι απόφοιτος της Σχολής Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης του ΕΚΠΑ και της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στη Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων, ενώ έχει ολοκληρώσει σπουδές στη μουσική από το Πατραϊκό Ωδείο και μιλάει τρεις ξένες γλώσσες. Είναι μέλος της Περιφερειακής Επιτροπής Διαβούλευσης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και ασχολείται ενεργά με τη δημοτική παράταξη σπιράλ από το 2019.

4. Ρεμούντη Αδαμαντία (Άντα) του Σπυρογεράσιμου

Συνταξιούχος
#εθελοντισμός

«Νοιώθω άνθρωπος, όταν προσφέρω εθελοντικά»

«Στηρίζω το σπιράλ γιατί εμπιστεύομαι νέους ανθρώπους με όραμα. Για μια καλύτερη πόλη όπως την ονειρευόμαστε όλοι, πράσινη, καθαρή, ελεύθερη για όλους. Βάζοντας το δικό μου λιθαράκι θα συμβάλω σε ένα καλύτερο αύριο».

Η Άντα Ρεμούντη γεννήθηκε στην Αθήνα τον Ιούλιο του 1956 και έζησε εκεί μέχρι τα 14 όπου για οικογενειακούς λόγους ήρθε στην Πάτρα. Τελειώνοντας το λύκειο παντρεύτηκε και απέκτησε δύο υπέροχα αγόρια τον Γιώργο και τον Σπύρο που την έχουν κάνει γιαγιά τρεις φορές. Ξεκίνησε να δουλεύει σαν εμποροϋπάλληλος για 16 χρόνια και το 2000 διορίστηκε υπάλληλος στον Δήμο Πατρέων. Το 2004 ασχολήθηκε για πρώτη φορά ως εθελόντρια στους Ολυμπιακούς Αγώνες και από τότε ο εθελοντισμός έγινε τρόπος ζωής. Το 2008 ο τότε Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Κίτρου της προτείνει να αναλάβει την οργάνωση και στελέχωση του Γραφείου Εθελοντισμού. Με μεγάλη χαρά και φόβο έδωσε όλη της την ψυχή για να ανταποκριθεί και έτσι δημιουργήθηκε η ομάδα «Έψιλον». Στο τέλος του 2012 έρχεται η διαθεσιμότητα που φέρνει στη ζωή της τα πάνω κάτω. Από τον Ιούνιο του 2013 δούλεψε στο Λογιστήριο των φυλακών Αγ. Στεφάνου μέχρι το τέλος του 2019 που βγήκε σε σύνταξη. Είναι δημιουργός της άτυπης ομάδας εθελοντών «Πανταχού Παρών» που ξεκίνησε το 2013 με σκοπό την ανάδειξη και την προώθηση της έννοιας του εθελοντισμού στην ελληνική κοινωνία με έδρα την πόλη της Πάτρας. Το 2019 της γίνεται πρόταση από τον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη για υποψηφιότητα στις Περιφερειακές Εκλογές την οποία και δέχτηκε. Δραστηριοποιείται ενεργά στο «Φωτεινό Αστέρι» και σε πολλούς άλλους συλλόγους της πόλης μας.

5. Σκοπελίτου Ελένη – Ιωάννα του Κωνσταντίνου

Εκπαιδευτικός
#τουρισμός

«Ιδανική πόλη για να ζεις»

«Συμμετέχω σε μια ομάδα ενεργών πολιτών με όραμα για την Πάτρα, ελπίδα για το μέλλον που θα μπορούσε να έχει, αγάπη γι’ αυτήν και τους πολίτες της. Το όνειρό μου είναι να καταστεί μια πόλη λειτουργική, όμορφη, σύγχρονη και φιλική προς στους πολίτες της. Μια ιδανική πόλη να ζεις».

Η Ελένη Ιωάννα Σκοπελίτου γεννήθηκε στη Χαλκίδα, μεγάλωσε στη Στροφυλιά της Βόρειας Εύβοιας και ζει στην Πάτρα τα τελευταία 13 χρόνια. Είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών και εργάζεται στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Έχει συμμετάσχει σε πολλά εκπαιδευτικά προγράμματα και έχει ειδίκευση στην Ειδική Θεραπευτική Παιδαγωγική. Είναι επίσης απόφοιτος του ΑΤΕΙ Νοσηλευτικής Ηρακλείου και έχει εργασθεί στο παρελθόν στο χειρουργείο μεγάλων ιδιωτικών και δημοσίων νοσηλευτικών ιδρυμάτων των Αθηνών. Έχει εργαστεί ως επιστημονικός συνεργάτης σε μεγάλη εταιρεία με αναλώσιμο υγειονομικό υλικό, με πολλές συμμετοχές σε επιστημονικά συνέδρια και έχει συμμετάσχει σε αποστολή στο Μαλάουι της Αφρικής ως μέλος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα σε συνεργασία με το γαλλικό τμήμα της οργάνωσης. Είναι παντρεμένη και έχει μία κόρη.

6. Ψηλού Σωτηρία του Παύλου

Ψυχολόγος – Ιδιοκτήτρια Βρεφονηπιακού Σταθμού
#ανάπτυξη

«Μια πόλη πρότυπο, φιλική προς τους πολίτες της»

«Αποφάσισα να ασχοληθώ με τα κοινά τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, αρχικά γιατί με εμπνέει ο Πέτρος Ψωμάς. Πιστεύω πως θα γίνει ένας υπέροχος Δήμαρχος για την Πάτρα μας με όραμα, στόχους, ήθος, ποιότητα, ρομαντισμό και αγάπη για την πόλη. Εμπιστεύομαι το σπιράλ το οποίο είναι μακριά από κομματικά χρώματα και θέλει την εξέλιξη και τον εκσυγχρονισμό της Πάτρας σε μια πόλη πρότυπο, φιλική προς τους πολίτες της. Βαρέθηκα να ελπίζω πως θα κάνουν άλλοι αυτά που ονειρεύομαι εγώ για το «διαμάντι» της Πάτρας, το αγαπημένο μου Ρίο! Έχω μάθει να θέτω υψηλούς στόχους στη ζωή μου και πάντα να τους πετυχαίνω! Δεν μου αρέσουν τα ημίμετρα και η στασιμότητα».

Η Σωτηρία Ψηλού, γεννήθηκε στην Πάτρα το 1983 και κατάγεται από την γνωστή οικογένεια Γεωργίου Ψηλού στο Ρίο. Σε ηλικία 6 ετών μετακόμισε με τη μητέρα και τον αδερφό της στην Αθήνα όπου πέρασε τα μαθητικά της χρόνια. Σπούδασε Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Bedfordshire του Λονδίνου και συνέχισε την εκπαίδευσή της, στο Πανεπιστήμιο Kingston όπου και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές πάνω στο αντικείμενο της «Εφαρμοσμένης Παιδοψυχολογίας» τον Ιούνιο του 2008. Με την επιστροφή της στην Ελλάδα, εργάστηκε στο «Πειραϊκό Εκπαιδευτικό Κέντρο Απασχόλησης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΠΕΚ/ΑΜΕΑ) ως ψυχολόγος – εκπαιδεύτρια ΑΜΕΑ (με ειδίκευση στον αυτισμό) καθώς και ως σύμβουλος γονέων, έως το 2011. Εργάστηκε ως Ψυχολόγος αρχικά και πολύ σύντομα εξελίχθηκε σε Επιστημονική Διευθύντρια του ΚΔΑΠ/μεΑ του Θ.Π.Κ.Π «Η ΜΕΡΙΜΝΑ» στην Πάτρα. Από τον Οκτώβριο του 2015 έχει ιδρύσει με τον Ανδρέα Κατσάνο τον πρότυπο Ιδιωτικό βρεφονηπιακό σταθμό Myplayschool στην Τερψιθέα. Ζει μόνιμα στο Ρίο, είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών.

author avatar
user