Stay Connected & Follow us

What are you looking for?

Simply enter your keyword and we will help you find what you need.

Έξι νέοι υποψήφιοι στο πλευρό του Πέτρου Ψωμά

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται η συμπλήρωση του ψηφοδελτίου του σπιράλ

Με νέα πρόσωπα ενισχύεται ο συνδυασμός του σπιράλ ο οποίος συστηματικά ανακοινώνει υποψηφίους που συμπληρώνουν το ψηφοδέλτιο της δημοτικής παράταξης ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Οκτωβρίου.

Άνθρωποι της προσφοράς, ενεργοί πολίτες, με αγάπη για τον τόπο τους και διάθεση να αλλάξει επιτέλους ο δήμος της Πάτρας, δηλώνουν «παρών» για τις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, αγκαλιάζοντας το όραμα του υποψήφιου Δημάρχου Πέτρου Ψωμά.

Ειδικότερα, στο ψηφοδέλτιο του σπιράλ εντάσσονται οι κυρίες Παναγιώτα Ασλανίδη, πωλήτρια, με στόχο «μια Πάτρα πιο λειτουργική», Κατερίνα Παπαθανασοπούλου, δημόσια υπάλληλος, για μια «Πάτρα: πράσινη πόλη», Κατερίνα Σαφαρίκα, εκπαιδευτικός, η οποία επιμένει «σε μια άλλη Πάτρα ενωμένη, ρηξικέλευθη, ανοικτή, διαλεκτική» και Νατάσσα Σταματοπούλου, λογίστρια, η οποία πιστεύει σε «ανάπτυξη, ανθρώπινη πόλη, καλύτερες υποδομές, πράσινο παντού» καθώς επίσης και οι Γιάννης Μαρμάρας, φωτογράφος, o οποίος υποστηρίζει μια «ανοικτή, δημιουργική, τουριστική, σύγχρονη πόλη» και ο Γιάννης Μηλιτσόπουλος, ελεύθερος επαγγελματίας, ο οποίος επιθυμεί την δημιουργία μιας ευρωπαϊκής μαρίνας και την ανάδειξη του Πατρινού Καρναβαλιού.

ΟΙ 6 ΝΕΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

1. Ασλανίδη Παναγιώτα του Ιωάννη      

Πωλήτρια
#πολιτισμός

«Μια Πάτρα πιο λειτουργική»

«Το ενδιαφέρον μου για το καλό του τόπου μας και την ανάδειξη της ομορφιάς της περιοχής μας είναι αυτό που με ωθεί να συμβάλλω στα κοινά. Συμμετέχω στις δημοτικές εκλογές διότι πιστεύω πως κάθε φωνή μετράει και με τη δική μου θέλω να εκφράσω τις ανησυχίες μου, τις αξίες μου και τις προτάσεις μου για ένα καλύτερο μέλλον. Οι δημοτικές εκλογές διαμορφώνουν την ποιότητα της ζωής μας, τις υπηρεσίες που λαμβάνουμε και την ανάπτυξη της περιοχής μας. Επίσης, συμμετέχοντας, στηρίζω τη δημοκρατία και το δικαίωμα των πολιτών να συμβάλλουν στις αποφάσεις που τους αφορούν. Η ενασχόληση με τα κοινά είναι μία ευθύνη προς την κοινότητά μου και τους συνανθρώπους μου. Επιλέγω το σπιράλ διότι υποστηρίζει τη νεολαία και τις εναλλακτικές ιδέες και είναι  ανοιχτό να ακούσει νέες φωνές και τους προβληματισμούς κάθε πολίτη. Ο Πέτρος Ψωμάς δεν εφησυχάζει, είναι σε συνεχή εγρήγορση, έχει τη γνώση των κακώς κειμένων και διαθέτει συγκεκριμένο σχέδιο για την άμεση διόρθωσή τους. Χαρακτηρίζεται από ομαδικότητά και νοιάζεται για τον άνθρωπο της πόλης και το κοινό καλό».

Η Παναγιώτα Ασλανίδη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Πάτρα και τα τελευταία χρόνια κατοικεί στον Άγιο Βασίλειο Πατρών. Έχει τελειώσει Τεχνικό Λύκειο στην Αγυιά Πάτρας με την ειδικότητα Τεχνολόγος Τροφίμων και έχει συνεχίσει της σπουδές στην μαγειρική τέχνη στον ΟΑΕΔ Ρίου της Πάτρας. Δραστηριοποιείται εδώ και χρόνια μαζί με τον πατέρα της και τον αδερφό της στην οικογενειακή επιχείρηση αρτοποιίας-ζαχαροπλαστικής Ασλανίδης (aslanidis fresh bakery). Μέσα από την καθημερινή της επαφή με τους πολίτες της Πάτρας, συζητώντας διάφορα θέματα και προβληματισμούς για την πόλη αλλά και για την περιοχή της τοπικής της κοινότητας του Αγίου Βασιλείου, νιώθει έτοιμη και πρόθυμη να συνεισφέρει στον αγώνα του σπιράλ, και να δώσει λύσεις μέσα από ένα πρίσμα σύγχρονων ιδεών!

2. Μαρμάρας Ιωάννης του Βασιλείου

Φωτογράφος
#τουρισμός

«Ανοικτή, δημιουργική, τουριστική, σύγχρονη πόλη»

«Οποιοσδήποτε έχει ταξιδέψει σε άλλες πόλεις της Ελλάδας και ακόμα περισσότερο σε πόλεις του εξωτερικού, διαπιστώνει εύκολα την πρόοδο που έχει συντελεστεί εκεί συγκριτικά με την Πάτρα, η οποία εδώ και πολλά χρόνια μοιάζει στάσιμη. Τα έργα συντήρησης που γίνονται αποσπασματικά και με μεγάλη καθυστέρηση δε συνιστούν πρόοδο, είναι το ελάχιστο, το αυτονόητο. Ούτε η απουσία επαρκούς χρηματοδότησης από το κράτος μπορεί να αποτελεί μόνιμη δικαιολογία. Μια σύγχρονη πόλη οφείλει να χρησιμοποιεί ποικίλα χρηματοδοτικά μέσα και πηγές και όχι λογική επαίτη. Οφείλει να ανοίγεται στον κόσμο και την αγορά και να παράγει εν τέλει η ίδια πλούτο. Η αναδιανομή της φτώχειας δημιουργεί μόνο έναν φαύλο κύκλο διώχνοντας τα πιο παραγωγικά άτομα της πόλης. Η ομάδα του σπιράλ έχει δουλέψει μεθοδικά μελετώντας καλές πρακτικές από όλη την Ελλάδα και κυρίως αντιλαμβάνεται πώς λειτουργεί ο σύγχρονος κόσμος και πως προκύπτει η πρόοδος μέσα από τις δυνάμεις της πόλης».

Ο Γιάννης Μαρμάρας γεννήθηκε το 1979 στον Χολαργό και μεγάλωσε στην Πάτρα. Είναι πτυχιούχος Ψυχολογίας από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, αλλά δεν εξάσκησε ποτέ το επάγγελμα.  Σπούδασε Film Studies στο New York College. Ασχολείται επαγγελματικά με την φωτογραφία και το βίντεο. Έχει κάνει δύο ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους ως παραγωγός, σκηνοθέτης και σεναριογράφος.

3. Μηλιτσόπουλος Ιωάννης του Γεωργίου

Ελεύθερος Επαγγελματίας
#αθλητισμός

«Ευρωπαϊκή Μαρίνα – Ανάδειξη του Πατρινού Καρναβαλιού»

«Ανήκω στους ανθρώπους που αγαπούν την πόλη τους. Είμαι επιχειρηματίας χρόνια στην Πάτρα και γνωρίζω ότι η οικονομική της δύναμη είναι αυτή που θα δώσει πνοή σε όλους μας . Το όραμα του φίλου μου Πέτρου Ψωμά είναι για μένα έμπνευση ώστε η Πάτρα να κερδίσει την παλιά της αίγλη. Τα περιθώρια βελτίωσης σε πολλούς  τομείς είναι τεράστια και δηλώνω παρών. Είμαι έτοιμος να βοηθήσω στον τομέα μου και όπου αλλού μου ζητηθεί».

Ο Γιάννης Μηλιτσόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα το 1975. Αποφοίτησε από το Πολυκλαδικό Λύκειο και σπούδασε στην Εθνική Γυμναστική Ακαδημία Σόφιας (HCA) με την ειδικότητα προπονητή ποδοσφαίρου. Εργάστηκε στο Γυμναστήριο Καλλιπάτειρα και βοήθησε στο άνοιγμα και ξεκίνημα του αθλητικού κέντρου Sporting House του αδελφού του Χρήστου Μηλιτσόπουλου. Παράλληλα, τον κέρδισε επαγγελματικά η επιχείρηση της μητέρας του, αφού από την παιδική του ηλικία υπήρξε το δεύτερο σπίτι του. Η πολυετής ιστορία που ξεκίνησε η μητέρα του Μαρία Μηλιτσοπούλου με το πρώτο Ινστιτούτο Αισθητικής το 1966, συνεχίζεται καθώς μαζί με την αδελφή του, Άντζυ Μηλιτσοπούλου, διατηρούν το Ινστιτούτο Αισθητικής SPA ΡΟΔΟ ΜΗΛΙΤΣΟΠΟΥΛΟΥ. Το χόμπι του, εκτός από τα αθλήματα, είναι η μαγειρική. Είναι παντρεμένος με τη Βασιλική Παπαδοπούλου και πατέρας τριών αγοριών.

4. Παπαθανασοπούλου Κατερίνα του Νικολάου             

Δημόσια Υπάλληλος 
#περιβάλλον

«Πάτρα: πράσινη πόλη»

«Αποδεχόμενη την πρόσκληση του κ. Πέτρου Ψωμά να συμμετάσχω, για πρώτη φορά στη ζωή μου, στις αυτοδιοικητικές εκλογές με τη δημοτική  παράταξη σπιράλ, μια παράταξη  άνευ κομματικών χρωμάτων, νιώθω πολύ χαρούμενη. Για πρώτη φορά θα μπορέσω, είτε με την εργασιακή μου ιδιότητα είτε ως εργαζόμενη γυναίκα καιμητέρα, να προσφέρω στην πόλη μου και στην τοπική κοινότητα Βραχναιΐκων στην οποία κατοικώ. Βασικός σκοπός μου είναι να πετύχουμε την ευρεία συμμετοχή του κοινού σε περιβαλλοντικά θέματα  όπως κομποστοποίηση απορριμμάτων και καθαρισμός περιαστικών  δασών, καθώς η ενεργοποίηση της κοινωνίας για την προστασία του περιβάλλοντος και της αειφορικής διαχείρισης αυτού  σήμερα είναι στις πρώτες θέσεις της ατζέντας παγκοσμίως».

Η Κατερίνα Παπαθανασοπούλου γεννήθηκε στην Πάτρα το 1977 και κατοικεί μόνιμα στην τοπική κοινότητα Βραχναιΐκων. Αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο Βραχναιΐκων και αμέσως μετά σπούδασε στο τμήμα Δασολογίας & Φυσικού Περιβάλλοντος στο Καρπενήσι. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος από το τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, με θέμα «Τεχνολογίες Περιβάλλοντος στην Περιβαλλοντική Νομοθεσία».

Εργάσθηκε για ένα χρόνο σε Γραφείο Δασικών και Περιβαλλοντικών Μελετών στην Αθήνα. Το 2001 διορίστηκε στο Δασαρχείο Λιδωρικίου του Ν. Φωκίδος, ενώ τον Ιούλιο του 2003 αποσπάστηκε στη Δ/νση δασών Ζακύνθου όπου συνυπηρέτησε μαζί με τον σύζυγό της που τότε διέθετε βαθμό αρχιπυροσβέστη. Το 2005 μετατάχθηκε μόνιμα στο Δασαρχείο Πατρών και στα τέλη του 2014 μετακινήθηκε στην Δ/νση Δασών Π.Ε. Αχαΐας, ως προϊσταμένη του τμήματος Προστασίας & Διαχείρισης Δασών, όπου υπηρετεί μέχρι σήμερα. Είναι παντρεμένη με τον Αξιωματικό του Πυροσβεστικού Σώματος, Δημήτρη Μπουζάνη και έχει δύο τέκνα, την Αγγελική και την Ισμήνη. 

5. Σαφαρίκα Αικατερίνη του Νικολάου

Εκπαιδευτικός
#παιδεία

«Επιμένω σε μια άλλη Πάτρα ενωμένη, ρηξικέλευθη, ανοικτή, διαλεκτική»

«Συμμετέχω με δέος για πρώτη φορά στις Δημοτικές Εκλογές 2023, επειδή επιμένω σε μια άλλη Πάτρα. Την αρχόντισσα πόλη και όχι την Πάτρα-επαίτη. Την ελεύθερη και αυτοδιοικούμενη και όχι την αγκυλωμένη σε ιδεοληψίες και συμφέροντα ημέτερων. Την επικοινωνιακή  και ανοικτή στον διάλογο και την αλλαγή και όχι την εσωστρεφή, ενοχική και φοβική Πάτρα. Τη φιλική και όχι την αδιάφορη οικοδέσποινα στον επισκέπτη. Τη διεκδικητική και όχι την γκρινιάρα και αντιπολιτευτική Πάτρα. Την Πάτρα της παιδείας, του εμπορίου, του πολιτισμού και της ανάπτυξης και όχι την Πάτρα της μιζέριας, της εγκατάλειψης και της στασιμότητας. Στο πρόσωπο του Πέτρου Ψωμά βρήκα ξανά την έμπνευση, για να ενεργοποιήσω ξανά την πολιτειακή μου συνείδηση και τα κοινωνικά μου αντανακλαστικά».

Η Κατερίνα Σαφαρίκα γεννήθηκε και ζει μόνιμα στην Πάτρα. Αποφοίτησε από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών, όπου και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές  με τίτλο «Ψυχοπαιδαγωγική Συμβουλευτική και Ειδική Αγωγή». Διετέλεσε διευθύντρια σπουδών σε ιδιωτικό σχολείο της Πάτρας. Υπηρετεί επί 22 συναπτά έτη σε σχολικές μονάδες σε αστικές, ημιαστικές και αγροτικές περιοχές, διαχειριζόμενη επαρκώς τις κοινωνικές και πολιτισμικές δυσκολίες και ιδιαιτερότητες που τις διέπουν. Έχει λάβει μέρος σε εκπαιδευτικά συνέδρια, επιμορφώσεις και καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα. Έχει συμμετάσχει ως εισηγήτρια σε σημαντικά συνέδρια και ημερίδες. Τέλος, αναλαμβάνει πολλά χρόνια τον ρόλο του μέντορα των φοιτητών του Παιδαγωγικού Πατρών για την ομαλή μετάβασή τους από την ακαδημαϊκή γνώση στη ζώσα σχολική ζωή και εκπαιδευτική πραγματικότητα.

6. Σταματοπούλου Αναστασία του Νικολάου

Λογίστρια
#διοίκηση

«Ανάπτυξη, ανθρώπινη πόλη, καλύτερες υποδομές, πράσινο παντού»   

«Συμμετέχοντας στο σπιράλ θα ήθελα να προσπαθήσω όσο μπορώ περισσότερο από την πλευρά μου, για την επίλυση των δύσκολων προβλημάτων της πόλης μας. Είμαι άνθρωπος απλός, με όρεξη, θέληση και όραμα ενός καλύτερου αύριο για την πόλη την οποία ζούμε, εργαζόμαστε και μεγαλώνουν τα παιδιά μας».

Η Νατάσσα Σταματοπούλου γεννήθηκε το 1973, κατάγεται από την Πάτρα και είναι μόνιμος κάτοικος Παραλίας Πατρών. Τελείωσε τις σπουδές της στη Λογιστική το 1993 και ξεκίνησε να εργάζεται ως λογίστρια μέχρι σήμερα. Λατρεύει το διάβασμα, τη μουσική και προσπαθεί να ξεκλέβει χρόνο για την οικογένειά της και τους φίλους της. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών. Θεωρεί την οικογένειά της πηγή έμπνευσης και δύναμης σε ό,τι κάνει.

author avatar
user