Stay Connected & Follow us

What are you looking for?

Simply enter your keyword and we will help you find what you need.

Έξι νέοι υποψήφιοι στο συνδυασμό του Πέτρου Ψωμά

Συνεχίζεται η στελέχωση του ψηφοδελτίου του σπιράλ

Επιπλέον έξι νέους υποψήφιους με τη δημοτική παράταξη σπιράλ ανακοινώνει ο υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων, Πέτρος Ψωμάς, οι οποίοι εντάσσονται στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού διεκδικώντας την ψήφο των Πατρινών, στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.

Η νέα ομάδα υποψηφίων αποτελείται από γυναίκες και άνδρες εκπαιδευτικούς, επιχειρηματίες και συνταξιούχους, ενεργούς πολίτες με έντονο ενδιαφέρον για τη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών και την αλλαγή σελίδας στην πόλη, ώστε η Πάτρα να γίνει φιλική προς τους κατοίκους και τους επισκέπτες της.

Ειδικότερα, στο ψηφοδέλτιο του σπιράλ εντάσσονται οι κυρίες Αθανασία Κοζιώρη, νηπιαγωγός, με στόχο την ανάπτυξη της Πάτρας «με πρότυπο την Καλαμάτα» και Αγγελική Μαντέλη, εκπαιδευτικός, «για να γίνει η Πάτρα η πόλη που μας/της αξίζει!». Υποψήφιοι με το σπιράλ θα είναι επίσης οι Σπύρος Θεοδωρόπουλος, συνταξιούχος, «για μια πιο ποιοτική ζωή», Δημήτρης Καραγεώργος, εκπαιδευτικός, για «μια Πάτρα με τεχνολογική ευελιξία», Ιορδάνης Καραχανίδης, διευθυντής ξενοδοχείου, για μια «σύγχρονη πόλη, ευχάριστη για επισκέπτες και κατοίκους» και Βασίλης Τσέλης, συνταξιούχος ΟΤΕ, με «όραμα για την Πάτρα, την αναγέννηση».

ΟΙ 6 ΝΕΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

1. Θεοδωρόπουλος Σπυρίδων του Ιωάννη

Συνταξιούχος
#εθελοντισμός

«Για μια πιο ποιοτική ζωή»

«Συμμετέχω στις Δημοτικές Εκλογές ως υποψήφιος με το σπιράλ γιατί πολύ απλά θέλω να βοηθήσω όπως μπορώ τον τόπο μου»

Ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος γεννήθηκε το 1960 στην Πάτρα και κατοικεί στο Άνω Καστρίτσι. Φοίτησε σε σχολή του ΟΑΕΔ Πάτρας με την ειδικότητα του ηλεκτροσυγκολλητή και εργάστηκε σε ιδιωτικές εταιρίες, στο έργο της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου, αλλά και στην Αρχαιολογική Υπηρεσία.

2. Καραγεώργος Δημήτριος του Γεωργίου

Εκπαιδευτικός
#τεχνολογία

«Μια Πάτρα με τεχνολογική ευελιξία»

«Θέλω ο κάθε δημότης να έχει το ισότιμο δικαίωμα ενημέρωσης – συμβουλευτικής ως προς την επαγγελματική αποκατάστασή του, σε φορείς  του  ευρύτερου δημοσίου ή  ιδιωτικού τομέα ή ακόμα και στον χώρο του ελεύθερου επαγγέλματος. Το όραμά μου είναι να μπορεί καθένας να επιλέξει τον χώρο που θα διακριθεί με κίνητρο την αγάπη  για το επάγγελμά του. Έτσι, οι άξιοι επαγγελματίες θα παραμείνουν στην πόλη μας και θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους  για μια δυναμική, τεχνολογικά εξελισσόμενη  Πάτρα με οργανωτές τα ίδια της τα παιδιά – δημότες μας. Έχω πειστεί πως το πρόγραμμα

 του Πέτρου Ψωμά και των συνεργατών του, μπορεί να υλοποιηθεί με σκληρή δουλειά, ομαδική προσπάθεια και, προπάντων, με ειλικρίνεια. Πιστεύω πως η  έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των συμπολιτών μας σε όλα τα θέματα που τους αφορούν είναι το κλειδί της επιτυχίας για την επίτευξη των στόχων μας.»

Ο Δημήτρης Καραγεώργος γεννήθηκε το 1975  και μεγάλωσε στο δημοτικό διαμέρισμα της Εγλυκάδας Πατρών. Είναι κάτοχος πτυχίου Ηλεκτρονικής  και κάτοχος πτυχίων στον Παιδαγωγικό και Εργασιακό τομέα (ΕΠΠΑΙΚ –ΠΕΣΥΠ) από τη σχολή της ΑΣΠΑΙΤΕ. Ως παιδί πολύτεκνης οικογένειας (ΑΣΠΕ) είναι γνώστης  των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι πολύτεκνοι, ενώ ως άτομο με αναπηρία -εγγεγραμμένος στο σύλλογο  Ε.Σ.Α.με.Α  Δυτικής Ελλάδος- έχει πλήρη εικόνα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ΑΜΕΑ συμπολίτες. Υπηρέτησε ως  αναπληρωτής καθηγητής σε διάφορα σχολεία της Αχαΐας –Ηλείας  (2000-2003). Υπήρξε ιδιοκτήτης franchise καταστημάτων (Germanos και Vodafone) (2003 -2013), και είχε διευθυντική θέση σε εταιρία  καλλυντικών παγκόσμιας εμβέλειας (Oriflame by Sweeden) στο κομμάτι της οργάνωσης/ανάπτυξης ανθρώπινου  δυναμικού (2014-2019). Υπήρξε τεχνικός σύμβουλος και συνιδρυτής  μεγάλου γραφείου στην Αχαΐα με αντικείμενο τη διεκπεραίωση αιτήσεων παντός τύπου προσλήψεων στον ευρύτερο δημόσιο φορέα (Infowork.gr) με πολλαπλές επιτυχίες  (2019-2022). Διορίστηκε μόνιμος εκπαιδευτικός τον Αύγουστο του 2022 επειδή το πάθος του είναι η αγάπη του για το υγιές μέλλον των παιδιών μας. . Από το 2015 είναι παντρεμένος με τη Δέσποινα Γαλάνη, που εργάζεται ως νηπιαγωγός, και έχουν μαζί μια κόρη που καλωσόρισαν μέσα στο 2023.

3. Καραχανίδης Ιορδάνης του Δημητρίου

Διευθυντής Ξενοδοχείου     
#τουρισμός

«Σύγχρονη πόλη, ευχάριστη για επισκέπτες και κατοίκους»

«Επιλέγω σπιράλ για να ακουστούν οι φωνές των νέων ανθρώπων και οι σύγχρονες ιδέες που θα οδηγήσουν στη μετεξέλιξη του πολιτισμού και του τουρισμού της πόλης.»           

Ο Ιορδάνης Καραχανίδης είναι επαγγελματίας του Τουρισμού και καθηγητής στο ΑΤΕΙ Πάτρας για περισσότερα από 20 χρόνια. Έχει εργαστεί σε διάφορες ξενοδοχειακές μονάδες σε θέσεις ευθύνης, ενώ έχει εμπλακεί σε προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως επαγγελματίας του κλάδου.       

4. Κοζιώρη Αθανασία του Παναγιώτη   

Νηπιαγωγός      
#περιβάλλον

«Ανάπτυξη με πρότυπο την Καλαμάτα»             

«Επιλέγω σπιράλ γιατί ανήκω στους διορατικούς- οραματιστές, μακριά από κομματικές ιδεολογίες, πιστεύω στην αξία της συνεργασίας, των δημοκρατικών διαδικασιών και πολυσύνθετων ιδεών και στη φωνή του πλανήτη γη! Γιατί στον Πέτρο Ψωμά είδα τη διαφορετικότητα, τον προγραμματισμό που μπορεί να συντελέσει  στην  αλλαγή της Πάτρας και των κωμοπόλεων αυτής. Για μια  πιο καθαρή  και ανθρώπινη  πόλη που θα στηρίζεται στα ήθη και τα έθιμα μιας παλαιότερης γενιάς».

Η Αθανασία Κοζιώρη γεννήθηκε στην Πάτρα το 1967 και μένει στα Βραχναίικα Πατρών. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Πατρών, με μεταπτυχιακό τίτλο  σπουδών «Ειδικές παρεμβατικές τεχνικές για άτομα με ειδικές ανάγκες». Είναι ενεργή  εκπαιδευτικός της Π. Ε. από το 1999. Έχει συμμετέχει σε πολλά Παιδιατρικά σεμινάρια-συνέδρια και ημερίδες  παιδαγωγικής κατεύθυνσης και ειδικής  αγωγής, καθώς επίσης επιμορφωτικά  σεμινάρια Κέντρων Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία. Είναι  παντρεμένη με τον Κωνσταντίνο  Προδρομίδη του Ιωάννη, οικονομολόγο και έχουν αποκτήσει δυο γιούς που φοιτούν στο Γυμνάσιο Βραχναιίκων.

5. Μαντέλη Αγγελική του Αλέξανδρου

Εκπαιδευτικός Α/θμια
#παιδεία

«Για να γίνει η Πάτρα η πόλη που μας\της αξίζει!»

«Επιλέγω σπιράλ γιατί ανήκω κι εγώ στους ρομαντικούς – ιδεολόγους που μακριά από κόμματα και πολιτικές ταυτότητες πιστεύω στην αξία της δημιουργίας και στη χαρά της προσφοράς. Γιατί στον Πέτρο Ψωμά είδα τον αξιόπιστο, τον ειλικρινή και τον ικανό επικεφαλής, που μπορεί να συντελέσει στην πολυπόθητη αλλαγή της καθημερινότητάς μας, ως πολίτες μιας εξελισσόμενης, αναπτυγμένης και αξιέραστης Πάτρας. Γιατί αυτήν την πόλη την αγαπάω, εδώ έχω ζήσει όλη μου τη ζωή και  βαθιά μέσα μου πιστεύω ότι έχει τις υποδομές για να γίνει πραγματικά μια πόλη-στολίδι για όλους μας. Η πόλη που μας αξίζει!»

Η Αγγελική Μαντέλη γεννήθηκε στην Πάτρα το 1978 και αποφοίτησε από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών. Είναι ενεργή εκπαιδευτικός της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από το 2001. Έχει συμμετάσχει σε πολλά συνέδρια -σεμινάρια και ημερίδες παιδαγωγικού και ψυχολογικού προσανατολισμού, δια βίου μάθησης και εφαρμογής νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση. Έχει εκδώσει δύο βιβλία: μία συλλογή άρθρων δημοσιευμένων στον τοπικό τύπο της πόλης μας με παιδαγωγικό και κοινωνικό περιεχόμενο και μια ποιητική συλλογή. Έχει έναν γιο 22 ετών και μια κόρη 18 ετών, φοιτητές.

6. Τσέλης Βασίλειος του Χρήστου          

Συνταξιούχος ΟΤΕ
#κοινωνία

«Όραμα για την Πάτρα, η αναγέννηση»

«Συμμετέχω με την υποψηφιότητά μου στο ψηφοδέλτιο της δημοτικής παράταξης σπιράλ, με επικεφαλής τον Πέτρο Ψωμά, για να προσφέρω με την κοινωνική εμπειρία μου στην πόλη, να ενισχύσω τον κοινό αγώνα των συμπολιτών μου, να θέσω τέρμα στις ταλαιπωρίες των πολιτών, να βελτιώσω την ποιότητα ζωής των Πατρινών και να συμβάλλω στο κοινό όραμα για την αναγέννηση της Πάτρας.»

Ο Βασίλης Τσέλης γεννήθηκε στο Πλατάνι Πατρών το 1949, όπου και κατοικεί μέχρι και σήμερα. Έχει τελειώσει τη Σχολή Σχεδιαστών Δοξιάδη και έχει αποφοιτήσει από την Σιβιτανίδειο Σχολή.  Κατέχει πτυχίο από την Ανωτέρα Σχολή ΚΑΤΤΕ Πατρών, με την ειδικότητα του Πολιτικού Μηχανικού. Έχει εργαστεί σε διάφορες τεχνικές εταιρείες, διορίστηκε στη ΔΕΗ με σύμβαση ως τεχνικός και εν συνεχεία με εξετάσεις προσλήφθηκε στον ΟΤΕ ως Τεχνικός Έργων από όπου και συνταξιοδοτήθηκε. Υπήρξε ιδρυτής ατομικής επιχείρησης στην Πάτρα η οποία δραστηριοποιείτο στην εφαρμογή μονώσεων και την εμπορία μονωτικών, δομικών και υδραυλικών υλικών.  

Είναι παντρεμένος με τη Μαρία Καραχρήστου, με την οποία έχει αποκτήσει δυο κόρες και έναν γιο. Τη Μαγδαληνή, πτυχιούχο Φυσικό του Πανεπιστημίου Portsmouth (UK) με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (ΜSc), τη Διονυσία που κατοικεί με την οικογένειά της και εργάζεται στην Αγγλία και τον Χρήστο, πτυχιούχο Πολιτικό Μηχανικό του Πανεπιστημίου Portsmouth (UK), με σχετικό μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (MSc) και ενεργό μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ). Είναι υπερήφανος παππούς έξι εγγονιών.

author avatar
user