Stay Connected & Follow us

What are you looking for?

Simply enter your keyword and we will help you find what you need.

Έξι νέοι υποψήφιοι στο συνδυασμό του σπιράλ

Συνεχίζονται οι ανακοινώσεις από τον υποψήφιο Δήμαρχο Πέτρο Ψωμά

Η δημοτική παράταξη σπιράλ με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Πέτρο Ψωμά καλωσορίζει στην ομάδα της έξι ακόμα υποψήφιους, οι οποίοι θα συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού για τις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου.

Πρόκειται για πρόσωπα – τρεις γυναίκες και τρεις άνδρες – καταξιωμένα, με την επαγγελματική τους πορεία και την κοινωνική τους δραστηριότητα, στην τοπική κοινωνία, τα οποία με υψηλό αίσθημα ευθύνης ενώνουν τις δυνάμεις τους στην προσπάθεια του Πέτρου Ψωμά και το όραμα του σπιράλ για την Πάτρα του αύριο. Με φρέσκιες ιδέες και διάθεση προσφοράς, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, ανεβαίνουν και αυτοί στο «άρμα» του σπιράλ με τελικό προορισμό τις αυτοδιοικητικές εκλογές του φθινοπώρου.

Ειδικότερα, στο ψηφοδέλτιο του σπιράλ εντάσσονται οι κυρίες Λιλίκα Βέργη, επιχειρηματίας «για την Πάτρα που αξίζουμε», η Βάσω Καλοκαιρινού, γραφίστας – ελεύθερη επαγγελματίας και Μανουέλλα Σακοράφα, καθηγήτρια Γερμανικών «για την Πάτρα που ονειρευόμαστε». Υποψήφιοι με τον Πέτρο Ψωμά θα είναι επίσης ο τοπογράφος μηχανικός Γιάννης Μυλωνόπουλος, για να γίνει η Πάτρα, «πόλη όπου χαίρεσαι να ζεις» καθώς επίσης και οι χειρούργοι οδοντίατροι Γιώργος Τσόγκας «με όραμα να κάνουμε την Πάτρα που αγαπάμε, βιώσιμη, σύγχρονη και ομορφότερη!» και Τάκης Χρονόπουλος  για μια «Πάτρα: πνεύμονα σωματικής και πνευματικής υγείας»

ΟΙ 6 ΝΕΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

1. Βέργη Χαρίκλεια (Λιλίκα) του Σπυρίδωνος

Επιχειρηματίας ΜA, BA
#ανάπτυξη

«Για την Πάτρα που αξίζουμε»

«Όταν ο 21χρονος γιος μου, φοιτητής, παίκτης της πατρινής ομάδας καλαθοσφαίρισης με αμαξίδιο Ήφαιστος και χρήστης αναπηρικού αμαξιδίου, μού είπε πως φέτος διαπίστωσε ότι η Πάτρα είναι «παρατημένη» σε σύγκριση με άλλες ελληνικές πόλεις που επισκέφτηκαν με την ομάδα του, αποφάσισα ότι είναι υποχρέωσή μου να αγωνιστώ για το μέλλον των παιδιών μας από μια νέα θέση. Γιατί αυτή η Πάτρα δεν μας αξίζει. Δε μας αξίζουν οι χιλιομπαλωμένοι δρόμοι, οι ατελείωτες λακκούβες, τα σπασμένα πεζοδρόμια, η έλλειψη προσβασιμότητας, η άγρια βλάστηση, τα γκράφιτι, η εικόνα εγκατάλειψης της πόλης που αντικρύζουν οι τουρίστες μόλις βγουν από το λιμάνι. Δεν μας αξίζουν τόσες χαμένες ευκαιρίες να κρατήσουμε τους νέους μας στην πόλη μέσω συνεργασιών με το πανεπιστήμιο, το τεχνολογικό πάρκο, τις επιχειρήσεις και τα επιμελητήρια. Δεν μας αξίζει αυτή η μαρίνα, η ανυπαρξία σιδηροδρομικού δικτύου και η αδυναμία προσέλκυσης πολυεθνικών επιχειρήσεων. Και σίγουρα δεν μας αξίζει ο διαχωρισμός της Πάτρας στα «βόρεια προάστεια» και τις «λαϊκές συνοικίες». Αξίζουμε μια καλύτερη πόλη. Μια πόλη που θα είναι η πρώτη επιλογή για τα παιδιά μας. Συντάσσομαι με τον Πέτρο Ψωμά γιατί έχει όραμα, ιδέες, γνώσεις, ενθουσιασμό και θα εργαστεί σκληρά για να γίνει η Πάτρα αυτή που μας αξίζει. Δηλαδή μια σύγχρονη, αναπτυγμένη, ευρωπαϊκή πόλη, πύλη της Ελλάδας στη Δύση, που είναι ουσιαστικά η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας.»

Η Λιλίκα Βέργη είναι μια πολυσχιδής προσωπικότητα, που θέτει συνεχώς νέους στόχους, εργάζεται ακάματα, μαθαίνει και εξελίσσεται εφαρμόζοντας το ρητό του Σόλωνα «γηράσκω αεί διδασκόμενος». Έχει έντονες κοινωνικές ευαισθησίες και ζει με το όραμα να γίνεται καθημερινά ο κόσμος μας καλύτερος.

Έχει ασχοληθεί για περισσότερα από 20 χρόνια με τον χώρο της ξενόγλωσσης, μεταλυκειακής και επαγγελματικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό δημιουργώντας καινοτόμες υπηρεσίες, εμπνέοντας και αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες με γνώμονα τους νέους, την αγορά και την κοινωνία. Γι’ αυτό δε σταμάτησε να συμμετέχει σε διεθνή fora, ευρωπαϊκά όργανα, συνέδρια και να εμπλουτίζει τις γνώσεις της. Ως Γενική Διευθύντρια στο Εκπαιδευτικό Συγκρότημα ΒΕΡΓΗ (2011-2018) άφησε ως  κληρονομιά μια νέα, διεθνή, αναπτυξιακή ταυτότητα και συνεργασίες με ξένα πανεπιστημιακά ιδρύματα, επιμελητήρια, επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμούς.

Με αφοσίωση στην επιχειρηματικότητα και την καινοτομία, προχώρησε πρόσφατα στο επόμενο επιχειρηματικό βήμα ιδρύοντας την Almabliss.com, μια πρωτοποριακή online επιχείρηση κοσμημάτων που απευθύνεται στην ελληνική και διεθνή αγορά. Η Almabliss.com αντιπροσωπεύει το αποτέλεσμα της εμπειρίας, της δημιουργικότητας και της συνεργασίας με διεθνείς γεμολόγους και σχεδιαστές και έχει την έδρα της στην αγαπημένη της πόλη, την Πάτρα.

Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού στη συνεχιζόμενη Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση, με σπουδές Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Leicester University, UK, πιστοποιήσεις Social Media Marketing από τη Google, Διοίκησης Επιχειρήσεων και Ηγεσίας Ανθρώπινου Δυναμικού κ.α. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά, Πορτογαλικά και Γερμανικά. Είναι μητέρα τεσσάρων παιδιών για τα οποία αισθάνεται ξεχωριστή ευλογία και παντρεμένη με το Gabriel Verissimo, Prinicipal Consultant & Head of Data Analytics σε πολυεθνικές εταιρίες.

2. Καλοκαιρινού Βασιλική του Αθανασίου   

Γραφίστας – Ελεύθ Επαγγελματίας
#πολιτισμός

«Σκέφτομαι – Σχεδιάζω – Υλοποιώ»

«Στην καθημερινότητά μου δημιουργώ εικόνες όμορφες. Σκέφτομαι, σχεδιάζω, υλοποιώ και επιθυμώ το ίδιο για την πόλη μου. Την αγαπώ, σέβομαι την ιστορία της και την ονειρεύομαι καλύτερη. Αυτό το όνειρο  θέλω να γίνει σκέψη και έπειτα πράξη. Με χαρά δέχτηκα να είμαι στο πλευρό του Πέτρου Ψωμά γιατί το όραμά του για μια Πάτρα που όλοι θα είμαστε περήφανοι που ζούμε σε αυτή, με αντιπροσωπεύει απόλυτα και θέλω να βάλω το λιθαράκι μου ώστε να υλοποιηθούν όλα τα σχέδιά του.»

Η Βάσω Καλοκαιρινού γεννήθηκε, ζει και εργάζεται στην Πάτρα. Μητέρα δυο παιδιών, της Έλενας 15 ετών και του Θανάση 10 ετών. Από μικρή ηλικία είχε ταλέντο στο σχέδιο και τη ζωγραφική. Σπούδασε  Γραφιστική στη Σχολή Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών στην Αθήνα. Επέστρεψε στην Πάτρα όπου αμέσως δραστηριοποιήθηκε στο χώρο της γραφιστικής, της εικονογράφησης, του σχεδιασμού περιοδικών και  εντύπων. Σχεδίασε πλήθος λογοτύπων και εταιρικών ταυτοτήτων σε εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Δίδαξε σε ιδιωτικές σχολές γραφιστική και σχέδιο καθώς και ζωγραφική – γραφικές τέχνες σε παιδιά 5-12 ετών με επιτυχημένες εκθέσεις ζωγραφικής. Από το 2008 διατηρεί μαζί με τον σύζυγο της Γιώργο Μπατζάκα δημιουργικό γραφείο και τυπογραφείο στο κέντρο της Πάτρας.

3. Μυλωνόπουλος Ιωάννης του Νικολάου         

Τοπογράφος Μηχανικός 
#υποδομές

«Πόλη όπου χαίρεσαι να ζεις»

«Η δουλειά μου ως Τοπογράφος με έχει οδηγήσει σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και ενώ είμαι υπερήφανος που είμαι Πατρινός, μελαγχολώ γι’ αυτό που αντικρίζω όταν επιστρέφω. Θέλω να πάψω να ζηλεύω πόλεις που έχουν εκμεταλλευτεί στο έπακρο όσα στοιχεία διαθέτουν και έχουν αναπτυχθεί αφήνοντάς μας έτη φωτός πίσω. Μια περιοχή όπως η δική μας που διαθέτει βουνό, θάλασσα, αμπελώνες, ιστορικές μονές και πόσα άλλα, πρέπει να ανοιχτεί σε όλους. Έτσι αποφάσισα να συμμετέχω στις Δημοτικές Εκλογές 2023 στο πλευρό του Πέτρου Ψωμά γιατί είναι ένας πολίτης με όραμα και όχι πολιτικός. Σπιράλ λοιπόν για να έχουμε δημοτική αρχή που θα παίρνει εντολές από την πόλη και θα δίνει λόγο στην πόλη και όχι σε κομματικά κέντρα.»            

Ο Γιάννης Μυλωνόπουλος γεννήθηκε το 1984 στην Πάτρα και μεγάλωσε στο κέντρο της. Πέρασε τα παιδικά του χρόνια στην πλατεία Όλγας και στο Βλατερό και ανήκει ίσως στην τελευταία γενιά που έπαιξε ξέγνοιαστα σε αυτές τις πλατείες. Σπούδασε στο Α.Τ.Ε.Ι. Αθήνας, Τοπογράφος Μηχανικός και από το 2005 εξασκεί το επάγγελμά του έχοντας συνεργαστεί με κορυφαίες κατασκευαστικές εταιρίες όπως ΑΚΤΩΡ, ΤΕΡΝΑ, ΜΕΤΚΑ, σε μεγάλα έργα λιμενικά, οδοποιίας, ύδρευσης, κτλ. Από το 2018 συνεργάζεται με εταιρίες Α.Π.Ε. (Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας) όπως ΤΕΡΝΑ, Ελληνικά Πετρέλαια, SOLAR CELLS HELLAS κτλ, ταξιδεύοντας σε όλη την Ελλάδα κυρίως για μελέτες οδοποιίας καθώς και ανάδειξης περιπατητικών μονοπατιών.

Είναι κάτοχος πιστοποίησης επαγγελματικής κατάρτισης της ειδικότητας «Τεχνικός μαγειρικής τέχνης – Αρχιμάγειρας (chef)» και κάτοχος διπλώματος της σχολής «Υποκριτικής Τέχνης Θεάτρου και Κινηματογράφου» του ΔΙΕΚ Ναυπάκτου. Από το 2011 μέχρι το 2022 ήταν προπονητής μπάσκετ σε διάφορες ομάδες της περιοχής με τελευταία το Φαέθωντα Αντιρρίου στον οποίο ήταν 5 χρόνια. Από το Σεπτέμβριο του 2022 είναι ενεργός στο θέατρο «Γραμμές Τέχνης» ως υπεύθυνος φωτισμού και ήχου στις παραστάσεις. Χόμπι του είναι η φωτογραφία, η μαγειρική, το θέατρο και οι βόλτες σε βουνό και θάλασσα που τόσο όμορφα συνδυάζει η Πάτρα. Από το 2005 είναι ενεργός καρναβαλιστής, αρχηγός πληρωμάτων που έχουν διακριθεί για τα άρματά τους.              

4. Σακοράφα Μανουέλλα του Σταύρου

Καθηγήτρια Γερμανικών
#παιδεία

«Όλα για την Πάτρα που ονειρευόμαστε»

«Η απόφασή μου να συμμετάσχω στις δημοτικές εκλογές έχει να κάνει με την αγάπη  για την πόλη που γεννήθηκα, μεγάλωσα και δημιούργησα οικογένεια. Μέσα από την πορεία της ζωής μου έχω βιώσει τόσο τις ομορφιές όσο και τα προβλήματα της Πάτρας. Η πόλη μας μπορεί και πρέπει να φροντίσει καλύτερα τους πολίτες της αρκεί και αυτοί να δείξουν τη φροντίδα τους στην πόλη. Ας κάνουμε λοιπόν την αρχή. Ας κάνουμε μια διαφορετική ανάγνωση των ζητημάτων που απασχολούν την Πάτρα  και ας δώσουμε εφαρμόσιμες και αποτελεσματικές λύσεις μέσα από την προσέγγιση της παράταξης του Πέτρου Ψωμά. Για μια πόλη που αγαπά και σέβεται τους ανθρώπους της.»

Η Μανουέλλα Σακοράφα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Μόναχο και από τότε που επέστρεψε εργάζεται ως καθηγήτρια της γερμανικής γλώσσας. Κατά την παραμονή της στο εξωτερικό εργάστηκε ως ιδιωτική υπάλληλος στη BMW. Μεγάλη της αγάπη ήταν και είναι ο αθλητισμός, καθώς  όταν ήταν μαθήτρια υπήρξε αθλήτρια της Παναχαϊκής στο βάδην με πανελλήνια διάκριση.

Ο εθελοντισμός και η κοινωνική της προσφορά με έντονη και ενεργή δράση, βρήκαν χώρο στο σχολικό περιβάλλον, όπου και συμμετείχε στους συλλόγους γονέων των σχολείων που φοιτούσαν τα παιδιά της, σχεδόν σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες.  Η αγωνία για βελτίωση των αναγκών των παιδιών στον σχολικό χώρο, πάντα αποτελούσε μοχλό εγρήγορσης και δράσης. Τα τελευταία είκοσι τρία χρόνια ζει με την οικογένειά της στα Τσουκαλέικα Πατρών.

5. Τσόγκας Γεώργιος του Ιωάννη             

Χειρουργός Οδοντίατρος
#αθλητισμός

«Με όραμα να κάνουμε την Πάτρα που αγαπάμε, βιώσιμη, σύγχρονη και ομορφότερη!»

«Γεννήθηκα, ζω και εργάζομαι στην Πάτρα την οποία και υπεραγαπώ. Με βάση τη γεωγραφική της θέση και τη φυσική της ομορφιά, η Πάτρα έχει τη δυνατότητα να γίνει σημείο αναφοράς για τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, το περιβάλλον, την κοινωνία. Το σπιράλ και ο Πέτρος Ψωμάς πιστεύω ότι έχουν τη θέληση, τη γνώση, τη δυναμική αλλά και τους ανθρώπους να πετύχουν αυτό που όλοι εμείς οι Πατρινοί έχουμε ως όραμα για την πόλη».       

Ο Γιώργος Τσόγκας γεννήθηκε το 1968 στην Πάτρα. Πήγε σχολείο στο Πειραματικό του Πανεπιστημίου Πατρών και το 1986 εισήλθε στην Οδοντιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 1995 εργάζεται ως χειρουργός οδοντίατρος στην Πάτρα, όμως η μεγάλη του αγάπη είναι ο αθλητισμός. Ξεκίνησε ως αθλητής μπάσκετ το 1980 και μέχρι το 1995 έπαιξε σε διάφορες ομάδες της Πάτρας. Έκτοτε, ασχολήθηκε με πολλά σπορ και δράσεις, κυρίως σε σχέση με το φυσικό περιβάλλον που λατρεύει, είτε στη θάλασσα είτε στο βουνό. Το περιβάλλον είναι ένας τομέας που τον συναρπάζει. Έχει συμμετάσχει σε πολλές περιβαλλοντικές δράσεις διαφόρων συλλόγων, ενώ στη ζωή του δείχνει την αγάπη του προς αυτό καθώς μετακινείται σχεδόν καθημερινά από και προς την εργασία του με το ποδήλατο. Έχει δύο κόρες, 25 και 20 χρονών.

6. Χρονόπουλος Παναγιώτης (Τάκης) του Γεωργίου       

Χειρουργός Οδοντίατρος
#περιβάλλον

«Πάτρα: πνεύμονας σωματικής και πνευματικής υγείας»

«Ο ελλιπής σχεδιασμός της εκάστοτε δημοτικής αρχής και η αναποτελεσματικότητα εύρεσης ουσιαστικής λύσης στα διάφορα χρόνια προβλήματα (κυκλοφοριακό, δόμηση, θόρυβος, χώροι πρασίνου) που ταλαιπωρούν σε καθημερινή βάση τους δημότες της πόλης μας, έχουν αναμφίβολα αναδείξει και οδηγήσει στο λυπηρό αποτέλεσμα της συνολικής υποβάθμισης της κοινωνικής, ψυχικής και σωματικής ευεξίας αυτών.

Αποτελώντας μέλος αυτού του κοινωνικού συνόλου και προσβλέποντας σε μία νέα δημοτική αρχή, μακριά από κομματικές γραμμές, που θα προάγει την ευημερία και τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην ουσιαστική βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων μας, δηλώνω τη συμμετοχή μου στο σπιράλ και συντάσσομαι ομόψυχα στο πλευρό του Πέτρου Ψωμά».

Ο Τάκης Χρονόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα και ζει μόνιμα στην Πάτρα. Αποφοίτησε από το 3ο Λύκειο Πατρών και εν συνεχεία μετέβη στις Η.Π.Α. όπου ολοκλήρωσε κύκλο σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (NYU). Είναι κάτοχος πτυχίου Ιστορίας στον Ευρωπαϊκό πολιτισμό (Bachelor of Arts), διπλώματος στην οδοντιατρική (Doctor of Dental Surgery), και μεταπτυχιακού διπλώματος στην χειρουργική και προσθετική εμφυτευμάτων. Από το 2000 έως σήμερα διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στο κέντρο της Πάτρας. Έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ. του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αχαΐας την περίοδο 2002-2014 και χρέη ελεγκτή- θεράποντα οδοντιάτρου για το Περιφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο Ασφάλισης (Π.Ε.Κ.Α.)Δυτικής Ελλάδας, Λευκάδας, Κεφαλληνίας, Ζακύνθου την περίοδο 2010-12.

Έχει εκπληρώσει τη στρατιωτική του θητεία στο 401 Γ.Σ.Ν. Αθηνών και στο 79 ΤΥΕΘ Σάμου με διπλή ειδικότητα ως στρατιωτικός οδοντίατρος και βοηθός σε χειρουργείο εκστρατείας. Είναι μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών του Νομού Αχαΐας (ΣΕΑΝ) και φέρει τον βαθμό του Ανθυπολοχαγού έως σήμερα.

Είναι μέλος του Δ.Σ. του περιβαλλοντικού δικτύου Διάσωση Ακτής (Save Coast) το οποίο αποτελεί μία σύμπραξη τοπικών συλλόγων του Νομού Αχαΐας με αντικείμενο δράσης την ενημέρωση για την προστασία και διαχείριση των ακτογραμμών της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Ελλάδας.

author avatar
user