Stay Connected & Follow us

What are you looking for?

Simply enter your keyword and we will help you find what you need.

Στρατουδάκης Ανδρέας

#κοινωνία

email: stratoudakisandreas@yahoo.gr

Συμμετέχω στις Δημοτικές Εκλογές γιατί κάθε Δημότης πρέπει να προσφέρει με οποιονδήποτε τρόπο, εφόσον του δίνεται η ευκαιρία. Η δική μου συνεισφορά θα μεγαλώσει και θα αποδώσει, με τη συνεργασία της ομάδας μας, με την ελπιδοφόρα αρχή που έχει θέσει το «σπιράλ» και ανοίγεται στην πόλη, ώστε να την αγκαλιάσει αφού πρώτα αφουγκραστεί τις βασικές της ανάγκες. Η αγκαλιά του «σπιράλ»  είναι μεγάλη και δέχθηκε κι εμένα. Συμμετέχω με χαρά γιατί είναι η μόνη υποψήφια Δημοτική παράταξη η οποία έχει ως άξονα τον άνθρωπο και όχι κάποιο κόμμα. Ο Πέτρος Ψωμάς είναι ένας άνθρωπος με καθαρότητα χαρακτήρα και ανοικτό μυαλό που σε συνδυασμό με τις γνώσεις του, είναι συστατικά για να αποτελέσει έναν σωστό επικεφαλής. Το σύνολο των ανθρώπων του “σπιράλ” είναι απαλλαγμένο από τα κομματικά και με οδηγό την προσφορά στην πόλη και στον συμπολίτη, θέλουν να προσφέρουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους. Και σε ένα τέτοιο σύνολο, επιθυμώ να είμαι μέλος.

Το όραμά μου είναι να γίνει η Πάτρα πιο φιλική και πιο ανθρώπινη στα άτομα με αναπηρία. Χωρίς λύπηση αλλά με σεβασμό και κατανόηση. Γνωρίζω από πρώτο χέρι, την όχι και τόσο φιλόξενη πλευρά της πόλης μας, για άτομα σαν εμένα. Λείπει η προσβασιμότητα καθώς και η κατανόηση της διαφορετικότητας. Σε πάρα πολλούς τομείς και σε αμέτρητα σημεία της πόλης δεν υπάρχει σχεδιασμός και πρόβλεψη για τους ανάπηρους συνανθρώπους μας. Θα ήθελα να υπάρξει κάποιο πρόγραμμα, σε συνεργασία με τα σχολεία της πόλης, ώστε τα παιδιά να ενημερωθούν για το τι είναι αναπηρία και να μάθουν να συνυπάρχουν αρμονικά με άτομα ΑμεΑ σεβόμενα την διαφορετικότητα. Επίσης  με ενδιαφέρει ο αθλητισμός για όλους με έμφαση στα ΑμεΑ. Πρέπει να αγαπήσουν τον Αθλητισμό κι έτσι θα βγαίνουν από το σπίτι και θα δρουν ως κανονικά άτομα, γιατί όποιος δεν εργάζεται, δεν κινείται, δεν παλεύει, τελικά δεν ζει, απλά υπάρχει.

***

Ο Ανδρέας Στρατουδάκης γεννήθηκε στις 21 Ιουνίου 1987, στην Αθήνα. Σε ηλικία τεσσάρων μηνών, από λάθος γιατρού έγινε διάτρηση τυμπάνου που  είχε ως συνέπεια την εγκεφαλική παράλυση. Από τότε και μέχρι σήμερα η ζωή του είναι ένας αγώνας για να διατηρείται σε μία καλή σωματική κατάσταση και να έχει μια όμορφη ζωή. Ύστερα από 17 χειρουργεία και τεράστια προσπάθεια προσωπική αλλά και της οικογένειάς του, έχει κατορθώσει να είναι σε άριστη ψυχολογική κατάσταση και στην κατά το δυνατόν καλή σωματική. Ο αθλητισμός υπήρξε έναυσμα για να πάρει τη ζωή στα χέρια του. Έχει συμμετάσχει στο πανελλήνιο πρωτάθλημα άρσης βαρών σε πάγκο το 2008, όπου κατάφερε να κατακτήσει 2 μετάλλια, χρυσό και χάλκινο. Το 2017 κέρδισε άλλο ένα χάλκινο μετάλλιο. Πλέον, είναι ο μοναδικός αθλητής που ασχολείται με τον χορό σε αμαξίδιο, στην Ελλάδα. Το 2018  συμμετείχε σε διεθνείς αγώνες στην Ολλανδία όπου κατέκτησε 2 μετάλλια στις κατηγορίες του. Φέτος, παίρνει ξανά μέρος στους ίδιους αγώνες και στο παγκόσμιο κύπελλο, που θα λάβειχώρα πάλι, στην Ολλανδία. Είναι απόφοιτος Γενικού Λυκείου Παραλίας. Υπήρξε εκδότης και αρθρογράφος της τοπικής εφημερίδας “Η ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ”. Αρθρογραφεί σε εφημερίδες και sites από το 2009. Από τον Σεπτέμβριο 2018 δουλεύει σε ιδιωτική εταιρεία. Αρχή στη ζωή του είναι, το να μην παύει ποτέ κανείς να παλεύει για μια καλύτερη ζωή, γιατί αν πάψει, παύει και να ζει… “