Stay Connected & Follow us

What are you looking for?

Simply enter your keyword and we will help you find what you need.

Νέα 6αδα υποψηφίων από τον επικεφαλής του σπιράλ Πέτρο Ψωμά

Πατρινοί δημότες από όλη την πόλη, εκπρόσωποι κάθε πτυχής της τοπικής κοινωνίας

Μια νέα εξάδα υποψηφίων που πλαισιώνουν τη δημοτική παράταξη σπιράλ, ανακοινώνει αυτή την εβδομάδα ο υποψήφιος Δήμαρχος Πέτρος Ψωμάς, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Οκτωβρίου.

Πρόκειται για έξι άξιους συμπολίτες μας, με φρέσκες ιδέες και διάθεση να συνεισφέρουν στην προσπάθεια αλλαγής της διοίκησης του Δήμου, ενεργοί πολίτες που πιστεύουν σε μια καλύτερη καθημερινότητα στην πόλη όπου ζούνε, κινούνται, δημιουργούν και εργάζονται.

Ειδικότερα, υποψήφιοι με το σπιράλ θα είναι οι Γιώργος Βερροιόπουλος, ελεύθερος επαγγελματίας, για μια «καθαρή εξωστρεφή και σύγχρονη πόλη»,Ευθύμης Γαρουφαλής, οικονομολόγος,  για μια «Πάτρα – Μητρόπολη Ξανά», Βιβή Παξινού, συνταξιούχος, η οποία ενδιαφέρεται «για την πόλη που μεγαλώνουν τα παιδιά του αύριο!», Αναστάσης Παπαγεωργίου, επιχειρηματίας, «για ναγίνει η Πάτρα ελκυστικός, τουριστικός-επαγγελματικός προορισμός», Κατερίνα Παρασκευοπούλου, εκπαιδευτικός, η οποία οραματίζεται «μια Πάτρα που σε καλεί να μείνεις σε αυτήν» και Ηλίας Σκαρπέτας, ιδιωτικός υπάλληλος γιατί «η Πάτρα μας αξίζει περισσότερα».

ΟΙ 6 ΝΕΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

1. Βερροιόπουλος Γιώργος του Σταύρου

Ελεύθερος Επαγγελματίας
#πολιτισμός

«Καθαρή, εξωστρεφής, σύγχρονη πόλη»

«Η Πάτρα χρειάζεται την συγκεκριμένη περίοδο μια δημοτική αρχή με όραμα για την πόλη και θάρρος να προβεί σε βαθιές τομές. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον καλύτερο Δήμαρχο για την Πάτρα από τον Πέτρο και κάποια άλλη παράταξη πιο οργανωμένη και έτοιμη από το σπιράλ».


Ο Γιώργος Βερροιόπουλος γεννήθηκε στην πόλη μας Πάτρας το 1984. Έχει αποφοιτήσει από το 3ο Γενικό Λύκειο ενώ ποτέ δεν κατάφερε να τελειώσει τη σχολή του Γεωλογικού τμήματος του Πανεπιστημίου μας Πάτρας. Έχει εργαστεί στην εφημερίδα ΗΜΕΡΑ σαν αρθρογράφος στο πολιτιστικό ρεπορτάζ καθώς και σαν ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΗΜΕΡΑ FM, στο Radio Γάμμα και στο Mojo Radio 107.7. Από πολύ νεαρή ηλικία ασχολήθηκε με τη μουσική. Είναι πτυχιούχος κλασσικής κιθάρας και ανωτέρων θεωρητικών. Διδάσκει στη μουσική σχολή Parts. Από το 2004 έως και σήμερα ασχολείται επαγγελματικά με τη δισκοθεσία. Από το 2013 είναι ιδιοκτήτης καταστήματος εστίασης και ενεργό μέλος του ΣΚΕΑΝΑ καθώς και του Συλλόγου Δισκοθετών Πάτρας.  

2. Γαρουφαλής Ευθύμης του Παναγιώτη   

Οικονομολόγος     
#νεολαία

«Πάτρα – Μητρόπολη Ξανά»

«Η αυθόρμητη ανάγκη να συμβάλλω στην αλλαγή νοοτροπίας, στην αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων της πόλης, στον σχεδιασμό της Πάτρας του μέλλοντος και στην ανάδειξή της σε μια Μητρόπολη της Ελλάδας, μου έδωσε το έναυσμα ώστε να ασχοληθώ με την τοπική αυτοδιοίκηση. Στο σπιράλ βρεθήκαμε, συγχρονιστήκαμε και συνεργαζόμαστε άνθρωποι με τεχνογνωσία και κυρίως, με ανιδιοτελή αγάπη για τον τόπο μας. Συστατικά που αρκούν για να μετατρέψουμε την Πάτρα σε μια σύγχρονη πόλη, που θα προσελκύει τουρίστες από Ελλάδα και εξωτερικό αλλά και ψηφιακούς νομάδες για μόνιμο τόπο κατοικίας και remote εργασία. Όραμα μου είναι να χαράξουμε τη νέα πορεία της πόλης, ώστε να μετατραπεί σε ένα Μητροπολιτικό Κέντρο της Ελλάδας, με το βλέμμα μας στραμμένο στο μέλλον!»

Ο Ευθύμης Γαρουφαλής γεννήθηκε στην Πάτρα το 1994. Μεγάλωσε και κατοικεί στον Άγιο Βασίλειο Πατρών. Είναι παντρεμένος με την Σοφία Δημητρουλοπούλου και το 2023 θα τους βρει μαζί με τη νεογέννητη κόρη τους. Αριστεύοντας στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2012, εισήχθη ως 7ος επιτυχών στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών, απ’ όπου αποφοίτησε το 2017 και αμέσως μετά ολοκλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία στον στρατό ξηράς.

Επαγγελματικά, ασχολείται με τον ευρύτερο χώρο της εισαγωγής, εμπορίας, επεξεργασίας οικοδομικού γυαλιού & καθρεπτών. Παράλληλα, με τις σπουδές του, εργαζόταν στην οικογενειακή επιχείρηση περνώντας από όλες τις βαθμίδες και θέσεις. Έτσι ανέπτυξε ενσυναίσθηση, ομαδικότητα, συνεργατικό πνεύμα, ταπεινότητα, αλλά και ηγετικές – διοικητικές ικανότητες που τον οδήγησαν, πριν τα 27 του έτη, στη θέση του εκτελεστικού διευθυντή μας πατρινής βιοτεχνίας Garoufalis Glass. Από το 2017 είναι ιδρυτής και ιδιοκτήτης του brand, Vetro® Glass BowTie™.

Στον ελεύθερο χρόνο του, τού αρέσει να ταξιδεύει σε Ελλάδα και εξωτερικό καθώς και να παρακολουθεί και να ασκεί αθλητικές δραστηριότητες όπως ποδόσφαιρο (υπήρξε ερασιτέχνης αθλητής, σε σωματεία μας Αχαΐας, από 6 έως 24 ετών), τρέξιμο, ποδηλασία, SUP. Τέλος, ασχολείται ερασιτεχνικά με τον χειρισμό Συστημάτων μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (Drones).

3. Παξινού Παρασκευή (Βιβή) του Δημητρίου

Συνταξιούχος
#εθελοντισμός

«Φροντίδα για την πόλη που μεγαλώνουν τα παιδιά του αύριο!»

«Ως ενεργή πολίτης, διέκρινα στο κάλεσμα του Πέτρου Ψωμά την ειλικρινή μεγαλοψυχία και αγάπη που οφείλει να διαθέτει μας που επιθυμεί και δύναται να ηγηθεί και να οδηγήσει την πόλη μας στην ανάπτυξη, αναγνώριση και καταξίωση που μας αρμόζει. Με ικανοποιεί απόλυτα το γεγονός πως τα ακούραστα μέλη του σπιράλ δραστηριοποιούνται χρόνια σε ομάδες εργασίας, μελέτης και κατάθεσης βιώσιμων προτάσεων για τα μικρά και μεγάλα ζητήματα μας πόλης, γι’ αυτό εντάχθηκα αμέσως στην ομάδα #εθελοντισμός, επιθυμώντας να προσφέρω ό,τι καλύτερο, αληθινό και περισσότερο μπορώ μέσα από την πολύχρονη εμπειρία μου στο κοινό καλό, για την Πάτρα. Την Πάτρα που μας αξίζει να φτάσει εκεί που φτάνει και το όραμα μας ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης σπιράλ, με στόχο, ενσυναίσθηση, αλληλεγγύη και φροντίδα για την πόλη που μεγαλώνουν τα παιδιά του αύριο!»

Η Βιβή Παξινού κατάγεται από την Ιθάκη. Ρίζωσε όμως στην όμορφη Πάτρα, αν και επαγγελματικά δραστηριοποιήθηκε για αρκετά χρόνια στην Αθήνα. Στα 39 μας χρόνια επέζησε από μια σπάνια ασθένεια και από τότε, εδώ και 24 χρόνια έχει αφιερώσει τη δράση και την ενέργεια που μας χάρισε η ζωή, στην εθελοντική εργασία, βρισκόμενη δίπλα στον πάσχοντα συμπολίτη με όποιον τρόπο μπορεί. Εκπαιδεύτηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα από έμπειρους επαγγελματίες ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου κι έχει αναπτύξει ιδιαίτερες σχέσεις συνεργασίας και εκτίμησης με το προσωπικό μας ΜΕΘ Παίδων, μας παιδιατρικής, μας ψυχιατρικής κλινικής και μας μονάδας αποκατάστασης. Είναι επικεφαλής μας φιλανθρωπικής ομάδας «ΣΥΝάνθρωποι» όπου σταθερά, στηρίζουν με συγκέντρωση και παροχή τροφίμων, ρουχισμού και ειδών πρώτης ανάγκης ιδρύματα για παιδιά, κοινωνικές δομές,  οικογένειες, ηλικιωμένους και γενικά συνανθρώπους με ιδιαίτερες ιατρικές απαιτήσεις. Είναι παντρεμένη με τον Στέλιο κι έχουν μια κόρη, τη Ματίνα.


4. Παπαγεωργίου Αναστάσιος του Βασιλείου

Επιχειρηματίας         
#ανάπτυξη

«Να γίνει η Πάτρα ελκυστικός, τουριστικός-επαγγελματικός προορισμός»

«Αναμφίβολα, η ενασχόληση των πολιτών με τα πολιτικά δρώμενα είναι μια δραστηριότητα, που θεωρείται σημαντική και ουσιαστική για την ευημερία μας τόπου. Γι’ αυτόν τον σπουδαίο λόγο, αποφάσισα κι εγώ για πρώτη φορά να συμμετέχω ενεργά αφιερώνοντας όσο ελεύθερο χρόνο διαθέτω. Συμμετέχω μας Δημοτικές Εκλογές με το σπιράλ και ειδικά  με την Ομάδα Εργασίας #ανάπτυξη, με σκοπό να καταθέσω την εμπειρία που έχω στη Διαχείριση, Ανάπτυξη και Διοίκηση και να βοηθήσω μας και όπου μου ζητηθεί».

Ο Αναστάσης Παπαγεωργίου γεννήθηκε στην Πάτρα, όπου και κατοικεί. Δραστηριοποιείται  επιχειρηματικά με έδρα την πόλη του, στον τομέα των τροφίμων και πρώτων υλών από το 1987. Είναι απόφοιτος Γενικού Λυκείου και έχει ολοκληρώσει 6μηνη φοίτηση στη Στρατιωτική Σχολή Ικάρων. Υπηρετεί την επαγγελματική του δραστηριότητα με αγάπη, υπευθυνότητα και θέτοντας συνεχώς στόχους που οδηγούν σε νέες επιτυχίες. Είναι Πρόεδρος μας Ομώνυμης Εισαγωγικής Εταιρίας Τροφίμων όπου και εργάζεται καθημερινά αρκετές ώρες. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά, τον Αντώνη, που φοιτά στη Σχολή Καλών Τεχνών και τη Βασιλεία, μαθήτρια του 6ου Γυμνασίου Πατρών. Καθώς διαθέτει εμπειρία στην επίλυση προβλημάτων και την αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων, πιστεύει στην ομαδική εργασία και μας συνέργειες.

5. Παρασκευοπούλου Κατερίνα του Ιωάννη          

Εκπαιδευτικός          
#τουρισμός

«Οραματίζομαι μια Πάτρα που σε καλεί να μείνεις σε αυτήν»

«Συμμετέχω στις Δημοτικές Εκλογές γιατί θέλω να δω την Πάτρα να αναπτύσσεται και να ευημερεί, ώστε να ευημερούν και οι πολίτες της. Θέλω η Πάτρα να γίνει τέτοια πόλη που να επιθυμούν οι πατρινοί να μένουν σε αυτήν και όσοι έχουν φύγει, για να αναζητήσουν μία καλύτερη τύχη στο εξωτερικό, να σκεφτούν να γυρίσουν πίσω. Θέλω τα παιδιά που μεγαλώνουν στην Πάτρα να μπορούν να ονειρευτούν το μέλλον τους εδώ και να μην βρίσκονται σε αδιέξοδο. Η Πάτρα έχει μεγάλες δυνατότητες να αναπτυχθεί και καθώς εμπιστεύομαι τον Πέτρο Ψωμά, επιλέγω το σπιράλ. Πιστεύω ότι ο Πέτρος έχει τη βούληση να δουλέψει για το καλό της Πάτρας και των πατρινών, ελεύθερος από οποιαδήποτε κομματική ομπρέλα.»

Η Κατερίνα Παρασκευοπούλου γεννήθηκε στην Πάτρα το 1983. Με μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στην Ελληνική Φιλολογία και τη Διοίκηση Επιχειρήσεων ασχολείται επαγγελματικά με την εκπαίδευση ανηλίκων και ενηλίκων. Είναι εκπαιδευτικός στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση Ν. Ηλείας, συνεργαζόμενο εκπαιδευτικό προσωπικό (ΣΕΠ) στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και Εκπαιδεύτρια στο ΚΕΔΙΒΙΜ του Παντείου Πανεπιστημίου. Είναι μαμά μιας κόρης 5 ετών.

6. Σκαρπέτας Ηλίας του Κωνσταντίνος       

Ιδιωτικός υπάλληλος
#κοινωνία

«Η Πάτρα μας αξίζει περισσότερα»

«Με τον Πέτρο γνωριζόμαστε χρόνια. Η απόφασή μου να κατέβω υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος ήρθε όταν διαπίστωσα την αποφασιστικότητα της παράταξης του σπιράλ για την Πάτρα μας που αξίζει περισσότερα, για μια Πάτρα με περισσότερα χρώματα και χαμόγελα. Θέλω να είμαι κι εγώ μέρος αυτής της προσπάθειας προκειμένου το όραμα του Πέτρου Ψωμά να γίνει το όραμα όλων μας. Με όλες τις γνώσεις, εμπειρίες και δυνάμεις που διαθέτω, θα προσπαθήσω προκειμένου να βρει η Πάτρα τη χαμένη της αίγλη.»           


Ο Ηλίας Σκαρπέτας γεννήθηκε στην Πάτρα το 1975 και τελείωσε το 3ο Λύκειο Πατρών. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στις σχολές Βέργη και Ναυτιλιακά στα Δημόσια ΙΕΚ. Είναι παντρεμένος με την Λένα Αβραντινή και έχει δύο παιδιά 14 και 12 ετών. Για πάνω από 30 χρόνια δραστηριοποιείται στον χώρο του χονδρικού εμπορίου και σε αντιπροσωπείες υποδημάτων. Με τη σύζυγό του, τα τελευταία χρόνια ασχολείται ενεργά και με τον τομέα του τουρισμού. Είναι κοινωνικά δραστήριος και βοηθάει τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Έχει συμμετάσχει τόσο σε πολιτιστικές δράσεις στηρίζοντας τους «Μαχητές Πάτρας», όσο και με εθελοντική προσφορά στην Κιβωτό της Αγάπης. Επιπλέον, έχει διατελέσει μέλος της Επιτροπής Κοινωνικής Συμπαράστασης του 9ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Πάτρας. Αγαπά και ασχολείται από πολύ μικρός με το Πατρινό Καρναβάλι.        

author avatar
user