Stay Connected & Follow us

What are you looking for?

Simply enter your keyword and we will help you find what you need.

Στο ψηφοδέλτιο του σπιράλ έξι μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου της παράταξης

Σε καθημερινή βάση πλέον οι ανακοινώσεις νέων υποψηφίων από τον Πέτρο Ψωμά

Στο πλευρό του υποψήφιου Δημάρχου Πατρέων Πέτρου Ψωμά και στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023 θα είναι έξι ακόμα στελέχη της δημοτικής παράταξης σπιράλ.

Και οι έξι – εκ των ιδρυτικών μελών της παράταξης – έχουν συνταχθεί από την πρώτη στιγμή με το όραμα του σπιράλ για την Πάτρα των επόμενων δεκαετιών, αποτελώντας μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του συνδυασμού για την διετία 2022-2023 και επικεφαλείς ομάδων εργασίας της παράταξης.

Υποψήφιοι με το ψηφοδέλτιο του σπιράλ στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου θα είναι: η έμπορος Μαρία Γούβη, η οποία πιστεύει πως με το σπιράλ «η Πάτρα στοχεύει ψηλά και της αξίζει», ο μαθηματικός Ανδρέας Κοσμάτος για «μια πόλη για τους νέους της», ο επίσης εκπαιδευτικός Δημήτρης Κουνιάκης ώστε η Πάτρα να καταστεί «μια βιώσιμη και φιλόξενη πόλη», ο δικηγόρος Φώτης Λουριδάς για να γίνει «η Πάτρα κέντρο διοικητικής, αναπτυξιακής και τουριστικής αναφοράς», η εκπαιδευτικός και εικαστικός Εύη Μαμίδη, η οποία επιθυμεί μια «φιλόξενη, καθαρή, σύγχρονη και αισθητικά άρτια πόλη» και η δημοσιογράφος Μαρία Μπέλμπα, η οποία θέλει «η Πάτρα να αποκτήσει τη χαμένη της αίγλη, ως Μητρόπολη του Νότου».

ΟΙ ΕΞΙ (6) ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

1. Γούβη Μαρία του Δημητρίου               

Έμπορος           
#εθελοντισμός

«Μαζί μας η Πάτρα στοχεύει ψηλά και της αξίζει»

«Αρχές του 2019, ήρθε το πρώτο κάλεσμα συμπόρευσης από τον άξιο φίλο Πέτρο Ψωμά για την ίδρυση και δημιουργία της ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης σπιράλ, με όραμα και πίστη στην ικανότητα ενορχήστρωσης μιας άλλης, δυναμικής, παραγωγικής και εξωστρεφούς προοπτικής της Πάτρας, με ένα εναλλακτικό πρόγραμμα πρωτοποριακών ιδεών και δουλεμένων προτάσεων σε κάθε τομέα. 4,5 χρόνια αδιάλειπτης ομαδικής δουλειάς, εμπλούτισαν και διαμόρφωσαν ένα πλήρες κι εμπεριστατωμένο σχέδιο δράσης για την αναδιαμόρφωση μιας νέας δημοτικής σύγχρονης πραγματικότητας για τον Δήμο Πατρέων, με κοινωνική ευθύνη, περιβαλλοντική συνείδηση, πολιτιστικό, αθλητικό, τεχνολογικό και επαγγελματικό ορίζοντα. Με δημοτική αρχή το σπιράλ, η άνθιση της πόλης μας σε κάθε τομέα, είναι αυτονόητη και απαραίτητη! Ο Πέτρος Ψωμάς με την πολύπλευρη προσωπικότητά του, εμπνέει συνεργάτες και δημότες και αναδεικνύει μοναδικά όλα τα υγιή χαρακτηριστικά ενός άξιου Δημάρχου!»                

Η Μαρία Γούβη είναι γέννημα θρέμμα της Πάτρας, κόρη εμπόρων και ενεργό μέλος της συνέχειας της οικογενειακής επιχείρησης που ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία και όρεξη για καινούρια πράγματα στο επιχειρείν της πόλης.

Στα πρώτα τρυφερά χρόνια της ενηλικίωσης, παράλληλα με τις οικονομικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, το μαγικό τοπικό ραδιόφωνο της έδωσε την ευκαιρία να περιπλανηθεί στα «άγουρα» πειρατικά και επαγγελματικά ερτζιανά του ΡΑΔΙΟ ΓΑΜΜΑ, κάνοντας «7 βήματα στην άμμο», συνοδεύοντας για αρκετά χρόνια με μουσικές και σχόλια τις βραδιές και τα όνειρα πολλών ακροατών της Δυτικής Ελλάδας.

Για δεκαετίες ως εκπαιδευμένο στέλεχος στο Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, η ανάληψη ευθυνών και η άμεση επίλυση καίριων θεμάτων υπήρχαν πάντα στην ατζέντα της, αφού τα ηγετικά της καθήκοντα υπαγόρευαν διαχρονικά την εποικοδομητική συνεργασία της με ομάδες ενηλίκων και ανηλίκων για συνολική πρόοδο και προκοπή. Δραστήριο μέλος από ηγετικές θέσεις Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Σχολικών Μονάδων Α’ βάθμιας και Β’ βάθμιας εκπαίδευσης, Γραμματέας επί σειρά ετών της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Πατρέων, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών, μέλος της εθελοντικής φιλανθρωπικής ομάδας «ΣΥΝάνθρωποι», είναι μερικές από τις ενασχολήσεις που εμπλουτίζουν τις δραστηριότητές της τα τελευταία χρόνια, πάντα με γνώμονα την ανάληψη πρωτοβουλιών και ομαδικών δράσεων για την καλυτέρευση των συνθηκών του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου.

Η φιλοζωία και η συντονισμένη δημοτική δράση που χρειάζεται να ενεργοποιηθεί για την καλύτερη διαχείριση των αδέσποτων ζώων μα και των δεσποζόμενων, είναι προτεραιότητά της και βρίσκεται ψηλά στο πρόγραμμα της δημοτικής παράταξης. Στο σπιράλ, είναι συντονίστρια της ομάδας εργασίας «εθελοντισμός», στηρίζοντας ακλόνητα την πεποίθηση πως η ανιδιοτελής, στοχευμένη, όχι υποκαθιστώμενη και χωρίς αντάλλαγμα προσφορά προς το κοινωνικό σύνολο θα πρέπει να αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο λειτουργίας και συνεργασίας κάθε δημοτικής αρχής.

Είναι παντρεμένη με τον Ανδρέα Εμμανουήλ, Ιατρό Δ/ντη του ΕΣΥ κι έχει μια κόρη την Τζωρτζίνα, Ψυχολόγο.

2. Κοσμάτος Ανδρέας του Παύλου                          

Μαθηματικός  
#παιδεία

«Μια πόλη για τους νέους της»

«Τα τελευταία χρόνια έχω απογοητευτεί από τη διοίκηση της πόλης που έχει αντίκτυπο και στην εικόνα της. Βλέπω ότι δυστυχώς, τη στιγμή που άλλες πόλεις περπατάνε στον 21ο αιώνα, εμείς είμαστε κολλημένοι στον 20ό! Το σπιράλ είναι η μόνη δημοτική παράταξη με την οποία συμμεριζόμαστε ένα κοινό όραμα και που έχει τη δυνατότητα και τη θέληση να το κάνει πραγματικότητα. Κάθε παράταξη για να πετύχει χρειάζεται εμάς, τους ενεργούς πολίτες που ενδιαφέρονται. Εμείς πρέπει να συνδράμουμε στην προσπάθεια για την πόλη που θα κληρονομήσουν τα παιδιά μας. Στο σπιράλ το «εμείς» αποκτά δύναμη!»

Ο Ανδρέας Κοσμάτος γεννήθηκε στην Πάτρα το 1973. Μορφώθηκε, δουλεύει και έκανε οικογένεια στην υπέροχη αυτή πόλη. Τελείωσε το τμήμα των Μαθηματικών του πανεπιστημίου Πάτρας. Η πρώτη του εργασία ήταν ως καθηγητής υπολογιστών και ECDL. Το 2001 ξεκίνησε την καριέρα του ως προγραμματιστής τηλεπικοινωνιακών κέντρων στην εταιρία «Intracom Telecom», όπου και παρέμεινε μέχρι το 2004.

Το μικρόβιο του καθηγητή όμως υπήρχε μέσα του και η αγάπη του για τη διδασκαλία εκφράστηκε με την απόφασή του να επιχειρήσει στον χώρο δημιουργώντας το 2004 το φροντιστήριο «ΓΝΩΜΟΝΑΣ» για μαθητές λυκείου-γυμνασίου. Σήμερα η επιχείρησή του, σε πείσμα των αντιξοοτήτων της αγοράς, μετρά είκοσι χρόνια παρουσίας και πλέον ειδικεύεται σε μαθήματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και κατατακτηρίων. Ενδιάμεσα, ίδρυσε και τον εκδοτικό οίκο «Γνώμονας Εκδόσεις», ο οποίος κυρίως είχε την επιμέλεια βιβλίων για το πανεπιστήμιο Πατρών. 

Το σπιράλ τον γοήτευσε γιατί έχει τα χαρακτηριστικά μιας παράταξης αποκομμένης από τον παλαιοκομματισμό και τις τακτικές τού, με φρέσκιες ιδέες και προτάσεις. Είναι παντρεμένος με ένα παιδί.

3. Κουνιάκης Δημήτριος του Αθανασίου

Εκπαιδευτικός 
#νεολαία

«Μια βιώσιμη και φιλόξενη πόλη»

«Επιλέγω να συμμετάσχω στο σπιράλ γιατί η πόλη των ονείρων μου είναι αυτή όπου ζω, η Πάτρα. Γιατί δεν μπορεί και δεν πρέπει κανείς να κάνει έκπτωση στα όνειρά του. Πόσο δε μάλλον όταν μιλάμε για μια πόλη με τη δυναμική της Πάτρας που έχει μείνει απλά ανεκμετάλλευτη και παρακολουθεί εδώ και χρόνια τη νεολαία της να επενδύει τα όνειρά της μακριά από την Πάτρα. Συμμετέχω γιατί έχω μάθει να αγωνίζομαι για τα όνειρα τα δικά μου αλλά και των παιδιών μου. Σπιράλ, γιατί κουραστήκαμε από διοικήσεις και δημάρχους που έχουν τα κόμματα και τις κομματικές ιδεολογίες πάνω από την πόλη και τους πολίτες της. Γιατί το σπιράλ είναι μια μάχιμη ομάδα ενεργών πολιτών και όχι πολιτικών».

Ο Δημήτρης Κουνιάκης γεννήθηκε στην Πάτρα το 1972. Από το 1995 ασχολείται με τη διδασκαλία των Αγγλικών ως ξένη γλώσσα στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών «ΜΕΛΛΟΝ» και το 1998 ιδρύει το παράρτημα στην περιοχή της Αρόης το οποίο και συνεχίζει να διευθύνει μέχρι σήμερα. Έχει κάνει διαλέξεις, ομιλίες και teacher training workshops σε όλα τα μεγάλα συνέδρια της χώρας αλλά και στο εξωτερικό με ιδιαίτερη ευαισθησία στη βιωματική και μαθητο-κεντρική μάθηση καθώς και τη διαφοροποιημένη διδασκαλία. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη διαδικασία της ολοκλήρωσης των μεταπτυχιακών του σπουδών (MA in TESOL) από το πανεπιστήμιο του Staffordshire σε συνεργασία με την Unicert College.

Υπηρέτησε τη θητεία του ως έφεδρος αξιωματικός και μετά τη μετεκπαίδευσή του τον Σεπτέμβριο του 2018, φέρει τον βαθμό του Έφεδρου Λοχαγού (ΕΜ) εν εφεδρεία.

Είναι ενεργός και βραβευμένος αιμοδότης από το 1990 από το τμήμα αιμοδοσίας του νοσοκομείου του Αγ. Ανδρέα. Έχει ενεργή συμμετοχή στα κοινά έχοντας υπηρετήσει σε συλλόγους γονέων και κηδεμόνων από το 2008 -2022 όπου έχει διατελέσει πρόεδρος.

Έχει πλούσια εθελοντική δράση, έχει συμμετάσχει ως διερμηνέας στους Ολυμπιακούς αγώνες 2004, στο Patras Science Festival 2019 και ως οργανωτικό μέλος του TEDx Patras 2015-σήμερα. Από πολύ μικρή ηλικία ασχολείται με τις πολεμικές τέχνες τις οποίες υπηρέτησε ως αθλητής από το 1979 έως 2008 και διακρίθηκε τόσο σε πανελλήνιους όσο και σε διασυλλογικούς αγώνες semi-contact. Είναι γενικός γραμματέας του Αθλητικού συλλόγου Α.Σ ΛΕΩΝ στην Πάτρα.

4. Λουριδάς Φώτης του Άγγελου            

Δικηγόρος
#τουρισμός

«Η Πάτρα κέντρο διοικητικής, αναπτυξιακής και τουριστικής αναφοράς»

«Το όνειρό μου για τη Πάτρα είναι αυτή να αποκτήσει τον μητροπολιτικό χαρακτήρα που της αξίζει, να ενώσει την Πελοπόννησο με την Αιτωλοακαρνανία ως μία πόλη που ομόκεντρα επεκτείνεται και στις δύο περιφέρειες, αποτελώντας κέντρο διοικητικής, αναπτυξιακής και τουριστικής αναφοράς. Ως εργαλεία για αυτό, μεταξύ πολλών άλλων, είναι μία μεγάλη σύγχρονη μαρίνα στην περιοχή των Ιτεών, η ενεργοποίηση του αεροδρομίου του Αράξου ως Αερολιμένα Πατρών και η θεσμοθέτηση ενός νέου πολιτιστικού φεστιβάλ ανάλογου μεγέθους με το Πατρινό Καρναβάλι και διαφορετικής θεματολογίας. Στο σπιράλ είμαι ιδρυτικό μέλος γιατί πιστεύω ότι είναι η μόνη σύγχρονη πολιτική παράταξη που μπορεί σήμερα κιόλας να εφαρμόσει μια πολιτική αυτοδιοίκησης που θα χρειαζόταν δεκαετίες να εφαρμοστεί με την υφιστάμενη δομή των πολιτικών κομμάτων.»

Ο Φώτης Λουριδάς γεννήθηκε στη Πάτρα το 1970. Σπούδασε Νομική στο ΕΚΠ Αθηνών και ασκεί μάχιμη δικηγορία από το 1995 με έδρα τη Πάτρα. Ασχολείται ενεργά με τις συλλογικότητες και τις εθελοντικές ομάδες, τις οποίες συνδράμει έμπρακτα ως απλό μέλος ή μέλος των διοικητικών τους συμβουλίων ή παρέχοντας δωρεάν νομική υποστήριξη. Ανήσυχος από μικρός για την προσωπική του συνδρομή στους τομείς των ποικίλων ενδιαφερόντων του, υπήρξε ιδρυτικό μέλος σε πολλές και διαφορετικές ομάδες. Στην πολιτική, επέλεξε το σπιράλ – Δημοτική Παράταξη Πατρών, στην εκπαίδευση τον Όμιλο Αποφοίτων Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Πατρών και το Άγημα Ιστορικής Αναβίωσης Πατρών – Παναγιώτης Καρατζάς, στο Θέατρο το Ερασιτεχνικό Σχήμα Πάτρας – ΡΕΦΕΝΕ, στο Καρναβάλι το Πλήρωμα 94 και την Καρναβαλική Ακαδημία, με τα οποία ασχολείται ενεργά έως σήμερα. 

5. Μαμίδη Ευαγγελία του Αναστασίου

Εικαστικός- Εκπαιδευτικός
#πολιτισμός

«Φιλόξενη, καθαρή, σύγχρονη, αισθητικά άρτια πόλη»

«Μεγάλωσα σε μια παλιά γειτονία της πόλης μας και αυτό μου έδωσε τη δυνατότητα να την αγαπήσω και ακόμα περισσότερο να αγαπήσω την ιστορία της. Ο λόγος που συμμετέχω στις δημοτικές εκλογές είναι γιατί θα ήθελα να τιμήσω αυτή την ιστορία και να παλέψω για να παραμείνει ζωντανή. Πιστεύω ότι όταν αναλαμβάνουμε με ατομική ευθύνη να δημιουργήσουμε την όποια συνθήκη θεωρούμε ότι μας αφορά -στην προκειμένη περίπτωση αναφέρομαι στην πόλη την οποία επέλεξα να ζήσω και δημιουργήσω την οικογένεια μου- τότε η ενεργός δράση είναι μονόδρομος. Επιλέγω το σπιράλ γιατί υπάρχει κοινό όραμα, κοινή αισθητική και εμπνευσμένα δημιουργικά πρόσωπα».

Η Εύη Μαμίδη γεννήθηκε στην Πάτρα το 1981. Από πολύ μικρή ηλικία ανακάλυψε τη χαρά της δημιουργίας και έπαιρνε πάντα πρωτοβουλίες για δημιουργικές δράσεις. Στα 17 της χρόνια επέλεξε την Ιταλία σαν προορισμό για τις σπουδές της κι έτσι το 2004 αποφοίτησε από την Ανώτατη Σχολή Καλλών Τεχνών του Τορίνο. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της συμμετείχε σε πολλές ομαδικές εκθέσεις και διαγωνισμούς και διακρίθηκε σε αρκετούς από αυτούς. Συνέχισε τις σπουδές της στη Βαρκελώνη ολοκληρώνοντας το 2008 το μεταπτυχιακό της στην αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων. Το 2008 δημιούργησε την Ποικίλη Στοά η οποία στα 14 χρόνια λειτουργίας της φιλοξένησε δεκάδες εκθέσεις, παρουσιάσεις, μουσικές εκδηλώσεις. Εδώ και δύο χρόνια παρακολουθεί το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του ΕΑΠ, μελέτη αρχιτεκτονικού φωτισμού. Παράλληλα, διδάσκει εικαστικά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση από το 2013, ενώ από το 2014 διατηρεί ατομική επιχείρηση στον τομέα του εναλλακτικού τουρισμού, προωθώντας οργανωμένες θεματικές εκδρομές και δράσεις στο εξωτερικό. Έχει δυο παιδιά: τον Μάξιμο και την Αναστασία.

6. Μπέλμπα Μαρία του Σωτηρίου

Δημοσιογράφος
#τεχνολογία

«Η Πάτρα να αποκτήσει τη χαμένη της αίγλη, ως Μητρόπολη του Νότου»

«Όπως και το 2019, έτσι και τώρα θεωρώ ότι το σπιράλ, αποτελεί εκείνη την ομάδα ανθρώπων, που έχουν ενώσει τους κύκλους τους με τον επικεφαλής μας, Πέτρο Ψωμά, με ένα κοινό όραμα και στόχο: την Πάτρα των ονείρων μας, την Πάτρα του αύριο όπως αξίζει στα παιδιά μας, μια πόλη αντάξια της ιστορίας της. Ο Πέτρος Ψωμάς είναι ένας νέος άνθρωπος με όρεξη, γνώσεις και εμπειρία και έχει να προσφέρει πολλά στην Αυτοδιοίκηση. Πεποίθησή μας παραμένει πως στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δε χωρούν κομματικά στερεότυπα. Αυτό ήταν άλλωστε που με κέρδισε στο σπιράλ. Μέσα από τον ορθό και εμπεριστατωμένο σχεδιασμό, τη συνεργασία, τη συλλογική προσπάθεια και την ομαδικότητα, μπορούν να προκύψουν οι προοπτικές, ώστε η Πάτρα να αποκτήσει τη χαμένη της αίγλη, ως Μητρόπολη του Νότου!»

Η Μαρία Μπέλμπα γεννήθηκε στην Αθήνα. Κόρη αξιωματικού, μεγάλωσε σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος, γεγονός που τη γαλούχησε με αξίες και χαρακτηριστικά που έχουν να κάνουν με την προσαρμοστικότητα, την επικοινωνία και τη θετική σκέψη.

Το 1996 εισήχθη στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών και σχεδόν ταυτόχρονα ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Εργαστήρι Δημοσιογραφίας του ANT1. Η δημοσιογραφία ήταν και είναι η μεγάλη αγάπη της ζωής της. Εργάστηκε δίπλα σε μεγάλους και καταξιωμένους δημοσιογράφους σε τοπικά μέσα της Πάτρας και της Αθήνας, στον Τύπο, το ραδιόφωνο, την τηλεόραση και το διαδίκτυο. Απέκτησε ταυτόχρονα εμπειρία στη διοργάνωση συνεδρίων, εκδηλώσεων και εκθέσεων.

Τα τελευταία τρία χρόνια, παράλληλα με την δημοσιογραφική της ενασχόληση, που δε σταματά ποτέ (από το 2020 συμμετέχει στην συντακτική ομάδα του pelop.gr) συνεργάζεται με την Keller Williams διευθύνοντας το γραφείο της ΚW West στην Πάτρα, που δραστηριοποιείται στο Real Estate, χώρος ιδιαίτερα οικείος λόγω της απασχόλησής με το οικονομικό και επιχειρηματικό ρεπορτάζ για πάρα πολλά χρόνια.

Είναι μέλος του σπιράλ από τη γέννησή του και υπεύθυνη στο Γραφείο Τύπου της παράταξης. Αγαπά πολύ τη μουσική, τα ταξίδια και το διάβασμα. Είναι παντρεμένη με τον Νικόλαο Κοτσώνη και μητέρα δύο αγοριών, του Σπύρου, φοιτητή στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών, και του Σωτήρη, μαθητή Λυκείου. 

author avatar
user