Stay Connected & Follow us

What are you looking for?

Simply enter your keyword and we will help you find what you need.

Συνάντηση Πέτρου Ψωμά – Νίκου Ρουμελιώτη

Επίσκεψη αντιπροσωπείας του σπιράλ στην 6η ΕΜΑΚ

Αντιπροσωπεία της δημοτικής παράταξης σπιράλ, με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Πατρέων Πέτρο Ψωμά, επισκέφθηκε την 6η ΕΜΑΚ, στην έδρα της στην Πάτρα, με σκοπό την ενημέρωση περί των δραστηριοτήτων του Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΣ) και κυρίως για να συζητήσει θέματα κοινού ενδιαφέροντος του ΠΣ με τον Δήμο Πατρέων. Η ενημέρωση έγινε από τον Υποστράτηγο Νικόλαο Ρουμελιώτη, Συντονιστή Επιχειρήσεων Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδος & Νήσων Κεφαλληνίας-Ζακύνθου-Ιθάκης και υπήρξε εξαιρετικά κατατοπιστική. Μεταξύ άλλων η ενημέρωση αφορούσε:

  • Τις δυνάμεις ΠΣ στην περιοχή (Πυροσβεστικοί Σταθμοί, 6η ΕΜΑΚ, Δασοκομάντος)
  • Την πυρασφάλεια, την αντιπυρική προστασία και τις ενέργειες πρόληψης (καθαρισμός αστικών και περιαστικών αλσυλλίων, καθαρισμός δημοτικών και ιδιωτικών οικοπέδων, καθαρισμός δρόμων πρόσβασης, έλεγχος υδροστομίων, έλεγχος και πλήρωση διεσπαρμένων δεξαμενών νερού κ.α.)
  • Τις επιχειρήσεις σε αστικό περιβάλλον για τη διάσωση-απομάκρυνση προσωπικού (επισημάνθηκε η δυσκολία πρόσβασης εξαιτίας του κυκλοφοριακού)
  • Την προστασία από βιομηχανικά – τεχνολογικά ατυχήματα και την αντιμετώπισή τους

Επίσης συζητήθηκαν θέματα εξοπλισμού (διαθέτουμε από τους πλέον σύγχρονους και πλήρεις στη χώρα αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο) και στελέχωσης (διαχρονική έλλειψη προσωπικού, υψηλός μέσος όρος ηλικίας προσωπικού). Ιδιαίτερη μνεία έγινε στην ενίσχυση του ΠΣ από το εποχιακό προσωπικό και τις εθελοντικές ομάδες της περιοχής. Ακόμα αναφέρθηκαν τα θέματα έλλειψης υποδομών και κτηριακών εγκαταστάσεων για την καλύτερη εκπαίδευση του προσωπικού και την βελτίωση της διαβίωσής του.

Οι άνθρωποι του σπιράλ διαπίστωσαν με ικανοποίηση το καλό επίπεδο συνεργασίας που υπάρχει με τις υπηρεσίες του Δήμου Πατρέων, συνεργασία που μπορεί να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο προς όφελος της πόλης και των δημοτών, με καλύτερη και πληρέστερη υλοποίηση των ενεργειών που προβλέπονται από τα σχετικά σχέδια.

Η επίσκεψη εμπέδωσε την άποψή του σπιράλ για την επαγγελματική αρτιότητα και επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα του ΠΣ, την ετοιμότητα άμεσης απόκρισης και την δυνατότητα επιτυχούς εκτέλεσης της αποστολής του στην περιοχή του Δήμου Πατρέων, παρά τις όποιες ελλείψεις. Τα στελέχη του ΠΣ με πίστη στην αποστολή και την κοινωνική προσφορά, δεν μεμψιμοιρούν, αλλά με επαγγελματισμό και διάθεση προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους, πολλές φορές  την σωματική ακεραιότητά τους ή ακόμα και τη ζωή τους.

Ο Πέτρος Ψωμάς ευχαρίστησε τα μέλη του σώματος με τα οποία συναντήθηκε στο πλαίσιο της επίσκεψης. «Το ελάχιστο που μπορούμε να τους ανταποδώσουμε, πέραν του σεβασμού μας, είναι η παροχή των σωστών εγκαταστάσεων εκπαίδευσης και διαβίωσής, ώστε να είναι οι πυροσβέστες μας ακόμα πιο αποτελεσματικοί στην αποστολή τους, όπως έχει πράξει όμορος δήμος που παρέδωσε τις πλέον σύγχρονες εγκαταστάσεις στο ΠΣ της περιοχής του (κατασκευή με ΣΔΙΤ) καταρρίπτοντας τις προσχηματικές αιτιάσεις για ελλιπή χρηματοδότηση. Το σπιράλ έχει τοποθετήσει αυτόν τον στόχο σε υψηλή θέση στο πρόγραμμά του».

Το Πέτρο Ψωμά συνόδευαν η Ευαγγελία Βαβαρούτα εκ μέρους της Πολιτικής Γραμματείας, ο Χρήστος Βασιλόπουλος, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και συντονιστής της ομάδας εργασίας #Διοίκηση με τομέα ευθύνης και την Πολιτική Προστασία και τα στελέχη της παράταξης: Τάκης Χρονόπουλος, Αλέξης Χριστακόπουλος, Μάκης Κουλούρης, Γιάννης Μυλωνόπουλος, Σταύρος Κουτουλογένης και Λευτέρης Λύκκας.

author avatar
user