Stay Connected & Follow us

What are you looking for?

Simply enter your keyword and we will help you find what you need.

Κάργα Μαρία (Μαίρη)

Προϊσταμένη Νοσηλεύτρια ΠΕ, Μsc, PhD

«Πάτρα, πόλη υγιής, ελεύθερη, πρωτοπόρος»

«Συμφωνώντας απόλυτα με τον στίχο του γνωστού τραγουδιού «φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για μένα χωρίς εμένα» και έχοντας ως βασικό άξονα στη ζωή μου το «καλύτερα να ανάψεις ένα κερί παρά να καταριέσαι το σκοτάδι», αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα μαζί με μια ομάδα ανθρώπων που έχουμε ως κοινά στοιχεία την αγάπη για την Πάτρα. Σε μια πόλη που μας πληγώνει καθημερινά, έχουμε τη διάθεση να φέρουμε το νέο, να τολμήσουμε τις αλλαγές και να αποστασιοποιηθούμε από τις κομματικές γραμμές, που μόνο προβλήματα δημιουργούν. Η εκπροσώπηση των πολιτών στον Δήμο είναι βαθιά πολιτική πράξη, με μεγάλη ευθύνη την οποία μέχρι τώρα η πλειονότητα των εκπροσώπων δε φαίνεται να έχει συνειδητοποιήσει, αν αναλογιστεί κάποιος τα άλυτα προβλήματα που μας βασανίζουν καθημερινά. Στο σπιράλ εδώ και τέσσερα χρόνια μελετάμε τα προβλήματα, σεβόμαστε πάντα τη γνώμη των ειδικών, αφουγκραζόμαστε πάντα τους ενεργούς πολίτες. 

Ονειρεύομαι και παράλληλα απαιτώ μια πόλη σύγχρονη που θα αξιοποιεί τη γνώση και την εμπειρία αυτών που ξέρουν (και είναι πολλοί αυτοί γύρω μας). Θέλω μια δημοτική αρχή ευέλικτη, με ανοικτά μάτια και αυτιά, χωρίς παρωπίδες που θα αξιοποιήσει τα στοιχεία αυτής της πόλης  που την κάνουν μοναδική στην Ελλάδα λόγω γεωγραφικής θέσης, λόγω ιστορίας, λόγω πολιτισμού. Θέλω να εκφράσω τον μέσο ενεργό πατρινό πολίτη που για όλα όσα τον στενοχωρούν προσπαθεί να παρέμβει ουσιαστικά, πιστεύοντας στην ομαδική δουλειά και στις αρχές της Δημοκρατίας που τη διέπουν. Η Πάτρα έχει όλα τα χαρακτηριστικά για να αναπτυχθεί και να αποτελέσει την πρωτεύουσα της Νότιας Ελλάδας.»

 

Η Μαίρη Κάργα είναι πτυχιούχος του Νοσηλευτικού Τμήματος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με Μεταπτυχιακές Σπουδές στην Οργάνωση και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας (1996) και τη Δημόσια Υγεία και είναι κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος από το 2009. Έχει μετεκπαιδευτεί στην Αγγλία, την Ελβετία και τη Γαλλία στο πλαίσιο προγραμμάτων συνεχιζόμενης εκπαίδευσης και έχει εργαστεί στο τμήμα για την ασφάλεια των ασθενών (patient safety) στα Γραφεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στη Γενεύη. Εργάζεται από το 1996 μέχρι και σήμερα, έχοντας υπηρετήσει διάφορες Κλινικές σε ελληνικά Δημόσια και Ιδιωτικά Νοσοκομεία, ως Συντονίστρια Μεταμοσχεύσεων και ως Νοσηλεύτρια Επιτήρησης Λοιμώξεων στο ΠΓΝ Πατρών. Επίσης έχει εργαστεί στην 6η Υ.Πε ως Προϊσταμένη του Τμήματος Ποιότητας. Από το 2013 είναι Προϊσταμένη στην Α’ Ορθοπεδική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών. Συμμετέχει από το 1996 σε ελληνικά και διεθνή Νοσηλευτικά Συνέδρια και λοιπές εκπαιδευτικές δραστηριότητες νοσοκομείων ως προσκεκλημένη ομιλήτρια, με ιδιαίτερη έμφαση στην πρόληψη και διαχείριση των λαθών. Είναι μέλος του Ελληνικού Δικτύου Ευθραυστότητας (FFN Greece) έχοντας συμμετάσχει ενεργά στη μετάφραση του 1ου βιβλίου για τους Νοσηλευτές.

Έχει διδάξει ως Επιστημονικός Συνεργάτης στο Νοσηλευτικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών και του ΑΤΕΙ Πατρών. Είναι μέλος του Εθνικού Συνδέσμου Νοσηλευτών Ελλάδας και έχει διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Περιφερειακού Τμήματος Αχαΐας. Έχει συμμετάσχει στη διοργάνωση αιμοδοσιών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο ΤΕΙ Μεσολογγίου και στο 2ο Σύστημα Προσκόπων. Είναι, επίσης, ενεργό μέλος σε Εθελοντικές Οργανώσεις από το 1990 έως και σήμερα όπως η Διεθνής Αμνηστία στην Πάτρα, οι Πολίτες Πάτρας Εν Δράσει, η Ομάδα Αιγαίου, το 2ο Σύστημα Προσκόπων Πατρών. Έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με θέματα προστασίας περιβάλλοντος και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια για τη διαχείριση αποβλήτων. Επίσης έχει συμμετάσχει στη διαχείριση των αδέσποτων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Ασχολείται ερασιτεχνικά με τη μουσική. Είναι από τα Ιδρυτικά μέλη του σπιράλ το 2019.