Stay Connected & Follow us

What are you looking for?

Simply enter your keyword and we will help you find what you need.

Το σπιράλ επιλέγει επιτυχημένες ιδέες από άλλους Δήμους

«Ας εμπνευστούμε από καλές πρακτικές στον καιρό του κορωνοϊού»

Στην εποχή του κορωνοϊού και τον καιρό της αλληλεγγύης δεν είναι κακό να εμπνέεσαι από καλές πρακτικές, που θα σου δώσουν ιδέες για να υλοποιήσεις. Κι επειδή ο Δήμος Πατρέων δε φαίνεται να αναζητά επιτυχημένες κινήσεις στις οποίες προχωρούν άλλοι Δήμοι της χώρας, παίρνουμε την πρωτοβουλία να προτείνουμε μερικές απ’ αυτές. Πρακτικές μέσα από τις οποίες ευεργετείται το μεγαλύτερο μέρος των δημοτών και οι οποίες θα δημιουργούσαν στους Πατρινούς αίσθημα χαράς, ενθουσιασμού και υπερηφάνειας για τον Δήμο τους. Η λίστα είναι εντελώς ενδεικτική.

Αναβάθμιση της ιστοσελίδας του Δήμου

Μέσα από ένα δημόσιο κάλεσμα επιδιώκεται ο εμπλουτισμός της ηλεκτρονικής ιστοσελίδας του Δήμου και η δημιουργία ενός πλήρως επικαιροποιημένου έντυπου ενημερωτικού οδηγού της περιοχής. Αφού όλοι «μένουμε σπίτι», ο Δήμος ζητά από τους δημότες να συνεισφέρουν, σε μία συμμετοχική διαδικασία, φωτογραφικό και πληροφοριακό για τον τόπο τους. Εμπνευστής ο Δήμος Αργιθέας.

Δωρεάν ψηφιακές δράσεις και εκδηλώσεις

Συνδυάζοντας το «Μένουμε Σπίτι» με την αγάπη και τη στήριξη του πολιτισμού, ο Δήμος προσφέρει δωρεάν ψηφιακές δράσεις, σεμινάρια και πολιτιστικές εκδηλώσεις, για κάθε σπίτι, για μικρούς και μεγάλους. Πρόγραμμα συνεργασίας του Δικτύου Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων, του Athens Culture Net, της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων και του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων.

 «Βοήθεια στο σπίτι plus»

Επέκταση του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» και για μη δικαιούχους με δημοτική γραμμή επικοινωνίας, επιπλέον καθημερινή Γραμμή Ψυχολογικής Υποστήριξης, φαρμακευτική περίθαλψη, προμήθεια ειδών πρώτης ανάγκης, συνταγογράφηση από γιατρούς, διεκπεραίωση αιτημάτων και έκδοση πιστοποιητικών και άλλα. Πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Πρόνοιας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Χίου.

«Σταθμοί σίτισης για τα αδέσποτα ζώα»

Ειδικές ταΐστρες και ποτίστρες τοποθετήθηκαν σε δέκα σημεία της πόλης, συνεργεία του Δήμου ανέλαβαν την τροφοδοσία των σταθμών σίτισης και η δημοτική αρχή προμήθευσε επαρκείς απαραίτητες τροφές σε φιλοζωικά σωματεία και εθελοντές πολίτες που συνδράμουν την πρωτοβουλία, προκειμένου να καλυφθούν οι επιπλέον ανάγκες που προέκυψαν από τα νέα μέτρα. Έμπνευση και υλοποίηση του Δήμου Κορυδαλλού.

Τακτικές απολυμάνσεις, παντού

Απολύμανση σε όλα τα σχολεία, στους παιδικούς σταθμούς, στις εγκαταστάσεις αθλητισμού, πολιτιστικών εργαστηρίων, κέντρων φιλίας, κινηματοθεάτρων, συνεδριακών κέντρων, δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, στα δημοτικά κτίρια, στις παιδικές χαρές, στα πάρκα και τις πλατείες, μέχρι και στα οχήματα μεταφοράς προσωπικού. Τις κάνει, σε καθημερινή βάση, ο Δήμος Περιστερίου.

«Ζωγραφίζω (για) τον κορωνοϊο»

Διαγωνισμός ζωγραφικής για μαθητές, με δύο στόχους: να προσθέσει δημιουργική απασχόληση στα παιδιά και να διαφανεί, πώς τα παιδιά αντιλαμβάνονται και προσεγγίζουν αυτήν την πρωτόγνωρη κρίση. Διοργανωτής το Τμήμα Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Τρικκαίων.

Διανομή αντισηπτικών κατ’ οίκον

Το κοινωνικό παντοπωλείο και το κοινωνικό φαρμακείο συνεχίζουν την λειτουργία τους υποστηρίζοντας ενεργά τους δημότες που έχουν ανάγκη, ακόμα και με διανομές κατ’ οίκον.  Όλοι οι δικαιούχοι εξυπηρετούνται σε εύλογο χρονικό διάστημα, ενώ το κοινωνικό φαρμακείο εξυπηρετεί και δημότες που στερούνται οικογενειακού περιβάλλοντος που μπορεί να καλύψει τις ανάγκες τους, μετά από επικοινωνία. Σε όλες τις διανομές έχει προστεθεί και αντισηπτικό! Αυτά, στο Δήμο Φυλής.

«Προσφέρετε υλικά – Προσφέρουμε γεύματα»

Επαγγελματίες, επιχειρηματίες και ιδιοκτήτες καταστημάτων στο χώρο της εστίασης, που λόγω των προληπτικών μέτρων δεν λειτουργούν, μπορούν να διαθέσουν πρώτες ύλες (τρόφιμα) στο Δήμο ώστε να ενισχυθούν ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Ο Δήμος αναλαμβάνει τη συλλογή των τροφίμων από κάθε κατάστημα και τα διαθέτει σε συγκεκριμένες δομές ως γεύματα. Αυτά στο Δήμο Θεσσαλονίκης.

«Πάρε δύναμη με ένα βιβλίο. Μείνε σπίτι»

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία ενίσχυσης της γενικότερης προτροπής και ανάγκης για παραμονή του πληθυσμού στο σπίτι. Οι ενδιαφερόμενοι δηλώνουν μέσω mail τη θεματική κατηγορία που τους ενδιαφέρει, λαμβάνουν λίστα βιβλίων με σχετικό περιεχόμενο και επιλέγουν ένα, το οποίο τους παραδίδεται στο σπίτι, δωρεάν. Την ιδέα είχε ο Δήμος Αίγινας και την υλοποιεί η Κοινωφελής του Επιχείρηση.

#μένουμε_σπιτι

#δίνουμε_αίμα

#ενσυναίσθηση

author avatar
user