Stay Connected & Follow us

What are you looking for?

Simply enter your keyword and we will help you find what you need.

Έξι δραστήριες γυναίκες στο πλευρό του Πέτρου Ψωμά

Καθημερινές οι ανακοινώσεις του σπιράλ ενόψει εκλογών

Μία ακόμα εξάδα παλαιών υποψηφίων – όλες γυναίκες – ανακοινώνει σήμερα ο επικεφαλής του σπιράλ Πέτρος Ψωμάς, οι οποίες θα συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο της δημοτικής παράταξης στις εκλογές του προσεχούς Οκτωβρίου. 

Και οι έξι κυρίες, από τα ιδρυματικά στελέχη του σπιράλ, συμμετέχουν στις εκλογές στο πλευρό του Πέτρου Ψωμά, πιστεύοντας στο όραμά του για την Πάτρα του αύριο .

Ειδικότερα, στο ψηφοδέλτιο του σπιράλ εντάσσονται οι κυρίες Σοφία Δριβήλα, ελεύθερη επαγγελματίας, για  «μια ανθρώπινη Πάτρα», Κλαίρη Ζησιμάτου, Graphic & Web designer, για «μια πόλη δραστήρια, σύγχρονη και ερωτεύσιμη ξανά», Ανθή Οχτάρα, ιδιωτική υπάλληλος, για να γίνει η Πάτρα «πόλος έλξης για τους νέους», Άννα Παολίνου για«να γίνουμε περήφανοι για την πόλη που ζούμε», Χριστιάννα Σπηλιώτη για μια«Πάτρα φιλική σε πεζούς και ΑΜΕΑ» και Σεσίλια Χαρμπίλα, γεωλόγος, για μια «όμορφη και βιώσιμη πόλη».

ΟΙ ΕΞΙ (6) ΥΠΟΨΗΦΙΕΣ

1. Δριβήλα – Δρίζη Σοφία του Ιωάννη

Ελεύθερος Επαγγελματίας
#τουρισμός

«Για μια ανθρώπινη Πάτρα»

«Στις Δημοτικές Εκλογές τον Οκτώβριο του 2023, συμμετέχω γιατί θέλω να συνεισφέρω έτσι ώστε η Πάτρα μας να γίνει πόλη για όλους. Έχοντας  για χρόνια συναναστραφεί με ομάδες ανθρώπων με ιδιαιτερότητες, έχω παρατηρήσει ότι, λόγω αστοχιών και παραλείψεων αποκλείονται από την καθημερινότητα παιδιά, νέοι και άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας με κινητικά προβλήματα. Συμμετέχω για μια πόλη καθαρή, σύγχρονη, μια πόλη για το σήμερα και όχι ξεχασμένη στο χθες. Στο σπιράλ και στο πρόσωπο του Πέτρου Ψωμά βρήκα ανθρώπους που μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα και, το σημαντικότερο, ανθρώπους με την ίδια θέληση για να αλλάξουμε όσα μας πληγώνουν.

Υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις για να πραγματοποιηθούν όλα όσα μοιάζουν δύσκολα. Είναι επιτακτική ανάγκη να επαναλειτουργήσουν οι κοινωνικές δομές (ψυχολογική υποστήριξη σε ιδιαίτερες κοινωνικές ομάδες όπως ναρκομανείς και θύματα ενδοοικογενειακής βίας), να λειτουργήσει ο αθλητικός τομέας του Δήμου για όλους με μαθήματα τένις, βόλεϊ, μπάσκετ κ.λπ. σε όλα τα συνοικιακά γήπεδα, να αναπτυχθούν πολιτιστικές και επιστημονικές δράσεις που θα προσελκύσουν επισκέπτες και επενδυτές (με τη συμμετοχή του Πανεπιστημίου) Μας αξίζει και μπορούμε να αναπτυχθούμε σε ένα σπουδαίο  εμπορικό κέντρο χωρίς να μας λείπουν οι οικονομολόγοι και οι τεχνικοί. Για μια ανθρώπινη Πάτρα μας λείπουν οι άνθρωποι, η ματιά της γυναίκας, της εργαζόμενης μητέρας».

Η Σοφία Δριβίλα – Δρίζη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα, σε μια όμορφη περιοχή πίσω από το εργοστάσιο της ΑΒΕΞ. Τελείωσε το 3ο Λύκειο Πατρών και συνέχισε τις σπουδές της στο Δημόσιο ΙΕΚ Πάτρας στο τμήμα Τεχνικών Τηλεπικοινωνιών όπου και αποφοίτησε το 1999. Το 2000 εργάστηκε ως υπεύθυνη πωλήσεων σε εταιρεία με ανταλλακτικά αυτοκινήτων. Το 2001 εργάστηκε στην  KLIMAPHONE στο τμήμα πωλήσεων συνδέσεων της COSMOTE και στο service κινητών. Το 2002 εργάστηκε για τρία χρόνια σε επιχειρήσεις του χώρου εστίασης, ενώ παράλληλα όλα αυτά τα χρόνια εργαζόταν στην επιχείρηση Μουσελίν, στην οποία ήταν συνιδιοκτήτρια από το 2005. Είναι παντρεμένη με τον Αντώνη Δρίζη με τον οποίο έχουν αποκτήσει τρία κορίτσια. Από το 2017 συμμετέχει μαζί με τα παιδιά της ενεργά σε θεατρικές παραστάσεις με σκοπό την οικονομική υποστήριξη του συλλόγου “ΜΑΧΗΤΕΣ”.

2. Ζησιμάτου Κλαίρη του Βασιλείου

Graphic & Web designer
#αθλητισμός

«Για μια πόλη δραστήρια, σύγχρονη και ερωτεύσιμη ξανά!»

«Η πόλη μου, η Πάτρα τα έχει όλα. Θάλασσα, βουνά, λιμάνι, ιστορία, καρναβάλι, πολιτισμό, μνημεία. Έχει νεολαία, ζωή, Πανεπιστήμιο, αθλητικές και πολιτιστικές υποδομές, έχει ανθρώπους, πολίτες ανήσυχους, ρομαντικούς, δημιουργικούς, ενεργούς στην τοπική κοινωνία,με ευαισθησίες. Αυτό που δεν έχει η πόλη μας, τα τελευταία «πέτρινα» χρόνια, είναι το όραμα, την αισιοδοξία και την πεποίθηση ότι μπορούμε και δικαιούμαστε, εμείς και τα παιδιά μας, να ζούμε σε μία Πάτρα ζωντανή. Η ομάδα του σπιράλ, δουλεύει γι’ αυτό το όραμα, χωρίς πολιτικές

σκοπιμότητες και συμφέροντα. Συμμετέχω σε αυτή την ομάδα, με στόχο να «ανέβει» η Πάτρα μας κατηγορία. Με απόλυτη εμπιστοσύνη στον «coach» Πέτρο Ψωμά, θα τα καταφέρουμε!»

Η Κλαίρη Ζησιμάτου με καταγωγή από την όμορφη Κεφαλλονιά, έχει γεννηθεί και ζει στην Πάτρα. Μεγάλωσε σε πενταμελή οικογένεια, με δύο αδελφές ακόμη, την Στεφανία και την Εύη από τους γονείς Ευγενία και Βασίλη Ζησιμάτο, άνθρωποι γνωστοί και αγαπητοί. Ο πατέρας της, είναι αυτός που μύησε και τα τρία κορίτσια στον αθλητισμό, αφού υπήρξε και ο ίδιος έφορος του Ν.Ο.Πατρών, στο πλευρό του Γιώργου Κακουλίδη, στα χρόνια των μεγάλων διακρίσεων του ομίλου. Οι σπουδές γραφιστικής στην Αθήνα, της έδωσαν την ευκαιρία να ζήσει τα φοιτητικά της χρόνια σε μια πόλη που δεν κοιμάται ποτέ και να αποκτήσει φίλους και εμπειρίες ζωής.

Από πολύ νεαρή ηλικία ασχολήθηκε με τον πρωταθλητισμό, στο κολυμβητικό τμήμα του Ν.Ο.Πατρών και του Ο.Π.Α.Θ.Α και αργότερα ως παίχτρια υδατοσφαίρισης της Α1 Εθνικής κατηγορίας στον Εθνικό Γ.Σ. και τον Παναθηναϊκό Γ.Σ. αργότερα.

Παρέχει υπηρεσίες στον χώρο της ψηφιακής τεχνολογίας και επικοινωνίας, ως γραφίστρια /web designer καθώς και ως Digital Marketing Executive. Ταυτόχρονα, παρακολουθεί τα μαθήματα της ειδικότητας «Στέλεχος Μονάδων Φιλοξενίας», στον τομέα τουρισμού, του ΔΗΙΕΚ Πάτρας. Είναι ενεργό μέλος του Συνδέσμου Ελλήνων Διαιτητών Υδατοσφαίρισης. Κατέχει πτυχίο και άδεια Ναυαγοσωστικής (Lifeguard Hellas). Είναι μέλος του Ν.Ο.Πατρών και του συλλόγου «Η Πάτρα για το παιδί». Είναι εθελόντρια αιμοδότρια και ενεργή κολυμβήτρια με την ομάδα βετεράνων. Κίνητρο ζωής, η οικογένεια της: η Κλειώ, ο Γιώργος και η Λυδία.     

3. Οχτάρα Ανθούλα (Ανθή) του Αριστείδη          

Ιδιωτική Υπάλληλος 
#νεολαία 

«Πόλος έλξης για τους νέους»

«Συμμετέχω στο σπιράλ γιατί αυτή η παράταξη εκπροσωπεί τους προβληματισμούς της νέας γενιάς για την πόλη. Πιστεύω πως η Πάτρα έχει μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης τις οποίες δεν έχει εκμεταλλευτεί με αποτέλεσμα τα τελευταία χρόνια να μείνει πίσω σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα.

Ενδιαφέρομαι ιδιαίτερα για τα θέματα άθλησης των νέων σε δημοτικές δομές και πιστεύω πως υπάρχουν πολλές αναξιοποίητες δυνατότητες που μπορούν να καταστήσουν την περιοχή μας πόλο έλξης της τουριστικής νεολαίας.»

H Ανθούλα Οχτάρα είναι 25 ετών και μέλος του σπιράλ από το 2019. Φοίτησε στο Μουσικό Γυμνάσιο Πατρών και αποφοίτησε από το 12ο ΓΕΛ Πατρών. Είναι απόφοιτη του ΔΙΕΚ Πατρών του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας, ενώ σήμερα εργάζεται σε ιδιωτική εμπορική επιχείρηση στην Πάτρα.

4. Παολίνου Άννα του Σπυρίδωνος

Οικονομολόγος – Λογίστρια 
#οικονομία

«Να γίνουμε περήφανοι για την πόλη που ζούμε»

«Ο καθένας μας από τη θέση του μπορεί να βάλει ένα μικρό λιθαράκι για να αλλάξει τα πράγματα προς το καλύτερο, ώστε να δημιουργήσουμε μία πόλη με υποδομές,  μία πόλη που δεν θα αποκλείει κανέναν. Στο σπιράλ υπάρχουν οι άνθρωποι και οι ιδέες για αυτή την αλλαγή».    

Η Άννα Παολίνου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα. Είναι πτυχιούχος του οικονομικού τμήματος της Νομικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και  έχει μεταπτυχιακό στο φορολογικό δίκαιο από την ΑΣΟΕΕ .Εργάστηκε για μικρό χρονικό διάστημα ως βοηθός ορκωτού λογιστή στην Αθήνα αλλά επέστρεψε στην Πάτρα και ανέλαβε το λογιστικό γραφείο του πατέρα της το οποίο διατηρεί μέχρι και σήμερα. Τα τελευταία 10 χρόνια έχει αναπτύξει μία σχέση αγάπης με το τρέξιμο, συμμετέχοντας σε πολυάριθμους αγώνες στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.         

4. Σπηλιώτη Χριστιάννα του Σπυρίδωνος           

Επιχειρηματίας
#κοινωνία

«Πάτρα φιλική σε πεζούς και ΑΜΕΑ»     

«Ως μητέρα δύο παιδιών, θέλω να ζω σε μια πόλη που θα σέβεται και θα προστατεύει τη μητέρα που δε μπορεί να διασχίσει την πόλη με το καρότσι της, τα παιδιά που δεν έχουν ασφαλείς και καθαρούς χώρους να παίξουν και να κινηθούν, τους ηλικιωμένους που κινδυνεύουν να τραυματιστούν, τις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες που δεν έχουν πρόσβαση σε βασικά αγαθά. Μετά από τόσα χρόνια στην καρδιά εθελοντικών οργανώσεων, θεωρώ ότι μπορώ να συμμετάσχω στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών του Δήμου και στη διαχείριση ευαίσθητων κοινωνικών θεμάτων.»         

Η Χριστιάννα Σπηλιώτη του Σπυρίδωνος γεννήθηκε και ζει στην Πάτρα. Εργάστηκε σε πολυεθνικές εταιρείες στο τμήμα πωλήσεων και προώθησης προϊόντων καιασχολήθηκε πολλά χρόνια στην οικογενειακή επιχείρηση ΠΟΤΑ ΣΠΗΛΙΩΤΗ. Από τα νεανικά της χρόνια δραστηριοποιήθηκε σε κοινωνικές οργανώσεις και πολιτιστικούς φορείς με οδηγό την ανιδιοτελή προσφορά στον συνάνθρωπο. Ως στέλεχος του Τμήματος Νοσηλευτικής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, έχει χρηματίσει υπεύθυνη σε διάφορους τομείς δράσης του από το 1985 ως σήμερα (Αιμοδοσίας, Εκπροσώπησης και παραστάσεων, Κοινωνικής Μέριμνας, Εκπαίδευσης Πρώτων βοηθειών σε σχολεία). Διετέλεσε για πολλά χρόνια μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου Πάτρας, του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, των Πολιτών Πάτρας Εν Δράσει, ενώ είναιιδρυτικό μέλος και ενεργό στέλεχος της Εταιρείας Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ. Επίσης, είναι υπεύθυνη καρναβαλικής ομάδας του Κρυμμένου Θησαυρού, μέλος της Γνωμοδοτικής Επιτροπής και συντονίστρια δράσεων στο Καρναβάλι της Πάτρας. Ακόμα έχει προσφέρει ως συντονίστρια εθελοντών: Πάτρα Πολιτιστική Πρωτεύουσα (2006), Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας (2007-2008), Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ρυθμικής (2007), Οργανισμός Καλλιτεχνικών και Πολιτιστικών Εκδηλώσεων-Φεστιβάλ Πάτρας Θεσμός Αρχαίου Δράματος (2007-2023) κ.ά. Είναι παντρεμένη με τον Ανδρέα Σταμίρη, επιχειρηματία και έχει τη 12χρονη Μαρκέλλα και τον 7χρονο Οδυσσέα.     

6. Χαρμπίλα Κυπαρισσία – Σεσίλια του Ιωάννη

Γεωλόγος           
#πολιτισμός

«Όμορφη και βιώσιμη πόλη»

«Συμμετέχω στις Δημοτικές Εκλογές 2023 και επιλέγω σπιράλ γιατί η ομάδα αυτή αγαπά την πόλη μας και θέλει να την δει να εξελίσσεται όπως της αξίζει.»

Η Σεσίλια Χαρμπίλα μεγάλωσε στην Πάτρα και έχει καταγωγή από τα Βραχναίικα και τη Ζάκυνθο. Σπούδασε Γεωλογία στη Σχολή Θετικών Επιστημών της Πάτρας. Πήρε MSc στην Τεχνική Γεωλογία από το Imperial College του Λονδίνου και MSc στον Σχεδιασμό και Κατασκευή Υπογείων Έργων από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Έχει πτυχίο στο πιάνο από το Ελληνικό Ωδείο και έχει φοιτήσει στην Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης «Θεατρική Τέχνη». Μιλάει αγγλικά και γαλλικά. Έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα, στην κατασκευή σηραγγών. Έχει υπάρξει εθελόντρια στην Ολυμπιάδα του 2004 και στον Δήμο Πατρέων από το 2010. Έχει παίξει σε θεατρικές παραστάσεις και ασχολείται με ηχογραφήσεις. Εργάζεται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

author avatar
user