Stay Connected & Follow us

What are you looking for?

Simply enter your keyword and we will help you find what you need.

Έξι νέοι υποψήφιοι στο πλευρό του Πέτρου Ψωμά

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται η συμπλήρωση του ψηφοδελτίου του σπιράλ

Με νέα πρόσωπα ενισχύεται ο συνδυασμός του σπιράλ ο οποίος συστηματικά ανακοινώνει υποψηφίους που συμπληρώνουν το ψηφοδέλτιο της δημοτικής παράταξης ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Οκτωβρίου.

Τέσσερεις κυρίες και δύο άνδρες, ενεργοί πολίτες, διαφόρων επαγγελματικών τάξεων, με αγάπη για τον τόπο τους, συστρατεύονται με το σπιράλ, αγκαλιάζοντας το όραμα του υποψήφιου Δημάρχου Πέτρου Ψωμά για αλλαγή στο Δήμο της Πάτρας.

Ειδικότερα, στο ψηφοδέλτιο του σπιράλ εντάσσονται οι κυρίες Χριστίνα Κανελλακοπούλου, εκπαιδευτικός, η οποία πιστεύει στην ανάγκη «ανάπτυξης της εκπαίδευσης μαζί με την Πάτρα», Σοφία Μασσαρά, ιδιωτική υπάλληλος, η οποία θέλει να δει «τον τόπο που αγαπά με πάθος, να αλλάζει», Πέπη Νικολοπούλου, ελεύθερη επαγγελματίας, η οποία θέλει να δει την Πάτρα «μια σύγχρονη αστική Μούσα» και η ιδιωτική υπάλληλος, Μαριλέτα Παπαθεοδώρου, η οποία πιστεύει στο moto «Η πόλη μας- η δύναμη μας». Επίσης υποψήφιοι με το σπιράλ θα είναι ο καθηγητής Πανεπιστημίου Αλέξης Παναγόπουλος, ο οποίος θέλει να δει «Πρόοδο για το Άνω Καστρίτσι Πατρών» και ο γιατρός Χρήστος Τουμπανάκης ο οποίος θέλει να δει «Σχέδιο για την πόλη και φροντίδα για τον δημότη».

ΟΙ 6 ΝΕΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

1. Κανελλακοπούλου Χριστίνα του Αθανασίου

Εκπαιδευτικός 
#παιδεία

«Αναπτύσσοντας την εκπαίδευση μαζί στην Πάτρα»       

«Όραμά μου είναι η εξάλειψη των ανισοτήτων στη δημόσια εκπαίδευση και η προώθηση ενός εκπαιδευτικού μοντέλου που θα στηρίζεται στην ισότητα και στις ίσες παιδαγωγικές ευκαιρίες για τους μαθητές που χρήζουν διαφορετικών εκπαιδευτικών παρεμβάσεων εκπαίδευσης.»

Η Χριστίνα Κανελλακοπούλου γεννήθηκε το 1993 στην Πάτρα. Είναι εκπαιδευτικός δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, φιλόλογος-βυζαντινολόγος, ειδικευθείσα στην Ειδική Αγωγή παιδιών και εφήβων. Από το 2021 και έπειτα  βρίσκεται στον στίβο της δημόσιας  εκπαίδευσης ως αναπληρώτρια καθηγήτρια εργαζόμενη στην Αχαΐα και σε άλλες περιοχές της χώρας. Έχει εργαστεί εθελοντικά σε τμήματα ένταξης μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες. 

2. Μασσαρά Σοφία του Θεοχάρη

Υπάλληλος φαρμακείου
#νεολαία

«Να δω αυτόν τον τόπο που αγαπώ με πάθος, να αλλάζει»

«Συμμετέχω στις δημοτικές εκλογές με τον συνδυασμό του σπιράλ και τον Πέτρο Ψωμά, γιατί ως νέος άνθρωπος θέλω να έχω λόγο και συμμετοχή στα κοινά της πόλης μου. Νιώθω ότι εμείς οι νέοι είμαστε αποκλεισμένοι από πολλά, γεγονός που με ενοχλεί και με απογοητεύει. Έχοντας ασχοληθεί με καλλιτεχνικές δραστηριότητες έχω διαμορφώσει ένα χαρακτήρα κοινωνικό, με κύρια χαρακτηριστικά την προθυμία, την ανυπομονησία να φέρω εις πέρας καθημερινούς στόχους και την εσωτερική ανάγκη να εξελίσσομαι ως άνθρωπος, αντιμετωπίζοντας τα ελαττώματά μου και βελτιώνοντας τα προτερήματά μου. Νιώθω ότι σε συνεργασία με τα υπόλοιπα νέα παιδιά της παράταξής μας, θα προσφέρουμε ομαδικά και ουσιαστικά το δικό μας λιθαράκι στη γενιά μας και στην πόλη μας.»

Η Σοφία Μασσαρά γεννήθηκε στην Πάτρα το 1997. Αποφοίτησε από το 6ο λύκειο Πατρών και σπουδάζει στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων του Πανεπιστημίου Πατρών. Ασχολείται από μικρή ηλικία με τον κλασικό χορό, με τη μουσική (κλασικό πιάνο) και είναι μέλος της χορωδίας Vocal. Γνωρίζει αγγλικά και γαλλικά. Το τελευταίο διάστημα εργάζεται ως υπάλληλος φαρμακείου. Ο πατέρας της Θεοχάρης Μασσαράς είναι εκπαιδευτικός, πρώην αντιδήμαρχος Πατρέων, η μητέρα της Αφροδίτη Βουτσινά είναι φιλόλογος, ειδική παιδαγωγός σε ΑΜΕΑ και η αδερφή της Δήμητρα Μασσαρά είναι φοιτήτρια λογοθεραπείας στο ΤΕΙ της Πάτρας.        

3. Νικολοπούλου Πέπη του Ιωάννη

Ελεύθερος επαγγελματίας
#πολιτισμός

«Πάτρα: Μια σύγχρονη αστική Μούσα»

«Η Πάτρα υπήρξε μια όμορφη, ελκυστική πόλη στη μακραίωνη ιστορία της. Η αδράνεια των πολιτικών φορέων αλλά και η μη συντονισμένη δράση για την ανάδειξή της ως σύγχρονης πόλης την κάνουν να μοιάζει γερασμένη, εγκαταλελειμμένη, ανήμπορη. Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον αλλά ζώντας στο παρόν και θαυμάζοντας ή καλύτερα μαθαίνοντας από το σπουδαίο παρελθόν, η πόλη αυτή μπορεί και της αξίζει να ανθίσει. Η Πάτρα μπορεί να νικήσει στον αγώνα της με τον χρόνο αρκεί εμείς, οι σύγχρονοι πολίτες της να αντιληφθούμε πώς θέλουμε, εμείς και τα παιδιά μας να ζούμε. Συμπλέοντας με το σπιράλ και τον Πέτρο Ψωμά, ελπίζω να δω και πάλι την πόλη μου όπως της αξίζει: σύγχρονη και ελκυστική. Μια αστική μούσα που θα εμπνεύσει τους πολίτες να μείνουν κοντά της, να συμβιώσουν με ποιότητα μαζί της, να την περπατήσουν, να την (ξανα)αγαπήσουν και να νιώσουν υπερήφανοι για εκείνη.»              

Η Πέπη Νικολοπούλου έχει γεννηθεί στην Πάτρα το 1975, και είναι μητέρα δύο παιδιών. Είναι απόφοιτη του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Marketing (ΑΣΟΕΕ), με μεταπτυχιακό MSc στο Marketing στο Πανεπιστήμιο του Stirling. Ξεκίνησε την επαγγελματική της καριέρα στον τομέα της διαφήμισης και στη συνέχεια εργάστηκε για 10 χρόνια στο τμήμα Marketing και Επικοινωνίας μεγάλης πολυεθνικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Το 2010 δημιούργησε τη δική της online επιχείρηση στην οποία δραστηριοποιείται έως και σήμερα. Παράλληλα, συμμετείχε στη διοργάνωση συλλογικών πρωτοβουλιών για την ενίσχυση της ψηφιακής κοινότητας (Ψηφιακές Γειτονιές) ενώ συμμετέχει ενεργά στη δράση Women On Top παρέχοντας συμβουλευτική σε γυναίκες που δραστηριοποιούνται στον ίδιο τομέα. 

Τα τελευταία 10 χρόνια ασχολείται ενεργά με θέματα πολιτισμού και τέχνης στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας. Είναι μόνιμη συνεργάτης της πολιτιστικής πλατφόρμας www.elculture.gr.

4. Παναγόπουλος Αλέξιος (Αλέξης) του Παναγιώτη       

Καθηγητής Πανεπιστημίου
#διοίκηση

«Πρόοδος για το Άνω Καστρίτσι Πατρών»

«Ο συνδυασμός του Πέτρου Ψωμά συνδυάζει ποικίλες δυνάμεις για τη Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία «όταν είναι ανεξάρτητη μπορεί να δημιουργήσει περισσότερο», όπως μας τονίζει ο Παπαδιαμάντης. Είμαι μαζί του ως Υποψήφιος Τοπικού Άνω Καστριτσίου, επιθυμώντας να βοηθήσω το χωριό μου, στο οποίο γεννήθηκε η ιστορική οικογένειά μου. Ως Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου και έχοντας γράψει και διδακτικό μεταπτυχιακό εγχειρίδιο «Διοίκηση, Δημόσια Διοίκηση, Τοπική Αυτοδιοίκηση & Διακυβέρνηση» διείδα το όραμά του. Στο βιβλίο μου «Ιστορικό Λεξικό Ρίου», σημειώνεται ότι το Καστρίτσι ήταν ένας ξεχωριστός, ιδιαίτερος, στρατηγικός χώρος για την Πάτρα και για τον κάθε υποψήφιο Δήμαρχο.»

Ο Αλέξης Παναγόπουλος είναι Καθηγητής Πανεπιστημίου Δημοσίου Δικαίου / Νίκολα Τέσλα. Διδάκτωρ Πολιτικών Επιστημών, Διδάκτωρ Βιοηθικής/Ιατρικής Ανθρωπολογίας, Διδάκτωρ Θρησκειολογίας. Διαθέτει μεταδιδακτορικό δίπλωμα Νομικής και δίπλωμα Υφηγεσίας Δικαίου. Είναι ακαδημαϊκός / Σλαβικής Ακαδημίας των Επιστημών, εψηφισμένος από επιστήμονες επτά κρατών. Αμ. Δ/ντης EPLO – Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου, σε B&H & MNE. Συγγραφέας 300 άρθρων και 50 βιβλίων που βρίσκονται και στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πατρέων. Ασχολείται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και Διακυβέρνηση και έχει γράψει διδακτικό μεταπτυχιακό εγχειρίδιο «Διοίκηση, Δημόσια Διοίκηση, Τοπική Αυτοδιοίκηση & Διακυβέρνηση». Το βιβλίο του «Ιστορικό Λεξικό Ρίου», μιλά για το Καστρίτσι ως έναν ξεχωριστό τόπο, στρατηγικό χώρο για την Πάτρα. Διετέλεσε πρόεδρος του Φιλοπροοδευτικού Συλλόγου Άνω Καστριτσίου, καθώς και γραμματέας του. Έχει βραβευθεί απ’ την Αχαϊκή Εταιρεία Μελετών και Διακίδειο Σχολή Λαού για το συγγραφικό έργο του «Καστρίτσι Πατρών – Κάστριον Πόλισμα». Διετέλεσε για έξι χρόνια μέλος των Επιτροπών Παιδείας, Νεολαίας, Άθλησης, Ονοματοδοσίας, Κοιμητηρίων τ. Δήμου Ρίου. Μέλος του ΔΣ της Εταιρείας Λογοτεχνών Συγγραφέων ΝΔ Ελλάδος. Είναι φυσιολάτρης. Αγαπά τη φύση, το περιβάλλον, τη ζωή και την πρόοδο του χωριού του και απολαμβάνει την απλή ζωή της υπαίθρου στο πατρικό του στο Άνω Καστρίτσι. 

5. Παπαθεοδώρου Μαρία (Μαριλέτα) του Διονυσίου  

Ιδιωτική Υπάλληλος
#κοινωνία

«Η πόλη μας- η δύναμη μας»

«Από την πρώτη στιγμή που γνώρισα τον Πέτρο Ψωμά, ήμουν σίγουρη ότι αυτός θα είναι ο κατάλληλος δήμαρχος του μέλλοντος. Ανήκω κι εγώ σε αυτήν την κουρασμένη πόλη η οποία τα τελευταία χρόνια έχει μείνει σε μια βαρετή στασιμότητα. Ήρθε επιτέλους η ώρα της αλλαγής, της δημιουργικότητας, της αναβάθμισης, της ανάπτυξης. Θέλω να προσφέρω στην πόλη μου με έργα και όχι με λόγια. Να ιδρύσουμε νέα γυμναστήρια, εργαστήρια, θέατρα, μουσικές σκηνές. Οι νέοι μας να εργάζονται, να εκφράζονται και να διασκεδάζουν στο κέντρο της πόλης μας. Επιλέγω σπιράλ γιατί με σκληρή δουλειά, ομαδικότητα και συνεργασία θα καταφέρει η πόλη μας να αποκτήσει νόημα για τους πολίτες μας. Εμπιστεύομαι τον Πέτρο Ψωμά και όλη την ομάδα, γιατί έχει θέσει ως προτεραιότητα τις ανάγκες της πόλης και των πολιτών τής. Δεν θέλω να ανήκω στον ρόλο της παρατηρήτριας αλλά της αγωνίστριας, της μαχήτριας, για το καλό της πόλης μου. Με αφοσίωση, σεβασμό, μπορούμε να πετύχουμε όλοι μαζί τον στόχο μας με όραμα μία καλύτερη πόλη.»            

Η Μαριλέτα Παπαθεοδώρου εργάζεται στην εταιρεία ΑΒ Βασιλόπουλος ως διευθύντρια στο κατάστημα του Ρίου. Μένει τα τελευταία 17 χρόνια στο Ακταίο. Διαθέτει πολυετή εμπειρία στον κλάδο της λιανικής τροφίμων. Έχει παρακολουθήσει πλήθος ενδοεταιρικών σεμιναρίων σε θέματα πωλήσεων, εξυπηρέτησης πελατών, διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού. Η εταιρεία ΑΒ ήταν ένα μεγάλο σχολείο καθώς έμαθε να αντιμετωπίζει με χαμόγελο ακόμα και τις δυσκολίες. Είναι εργατική, φιλόδοξη, ομαδική και συνεργάσιμη. Το ήθος, η αξιοπρέπεια και το χαμόγελο της, είναι αυτά τα χαρακτηριστικά που την διακρίνουν. Παράλληλα με την δουλειά της όλα αυτά τα χρόνια έχει αφιερώσει την αγάπη της και την ενέργειά της στην σωστή ανατροφή των παιδιών της. Έχει αποκτήσει δύο κόρες, την Μαρία Ελένη 17 χρονών όπου θέλει να ασχοληθεί επαγγελματικά με τον χορό και την Ελπίδα μαθήτρια της Α’ λυκείου.

6. Τουμπανάκης Χρήστος του Γεωργίου

Ιατρός- Καθηγητής Πανεπιστημίου
#κοινωνία

«Σχέδιο για την πόλη – φροντίδα για τον δημότη»

«Έχοντας ταξιδέψει, στο πλαίσιο των ακαδημαϊκών μου υποχρεώσεων, σε πολλές πόλεις του κόσμου πιστεύω ακράδαντα ότι η πρόταση του Πέτρου Ψωμά και της πολυσυλλεκτικής ομάδας του σπιράλ, είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεται η πόλη μας και οι δημότες της για ένα «άλμα στο μέλλον»: ένα εφικτό όραμα, ένα καλοσχεδιασμένο και υλοποιήσιμο πρόγραμμα και ένα δίκτυο συμπολιτών μας με γνώση και όρεξη για δουλειά. Ειδικότερα στον τομέα υγεία-κοινωνική πρόνοια, θεωρώ την πρόταση του σπιράλ για τη δημιουργία και στήριξη δομών για ασθενείς με τελικού σταδίου νεοπλασματικά νοσήματα, ως ιδιαίτερα πρωτοποριακή, αλλά ταυτόχρονα εφαρμόσιμη.»

O Χρήστος Τουμπανάκης μεγάλωσε στην Πάτρα και ζει τα τελευταία 18 χρόνια στο Λονδίνο. Είναι καθηγητής πρώτης βαθμίδας στην ιατρική σχολή του University College of London (UCL), Γαστρεντερολόγος με εξειδίκευση στους Νευροενδοκρινείς Όγκους (ΝΕΤs). Συντονίζει την εξειδικευμένη Μονάδα NETs του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Royal Free Hospital στο Λονδίνο, η οποία μετά από αξιολόγηση από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία των NETs (European Neuroendocrine Tumour Society,ENETS), αποτελεί «Διεθνές Κέντρο Αριστείας» (ENETS «Centre of Excellence»).

Από τον Οκτώβριο του 2020 έως το Οκτώβριο του 2022, διετέλεσε πρόεδρος της 60μελούς Συμβουλευτικής Επιτροπής (Advisory Board) της Ευρωπαϊκή Εταιρείας των NETs, με ευθύνη τον συντονισμό των διεθνών κατευθυντήριων οδηγιών θεραπείας, τη συνεχιζόμενη εκπαίδευση των ιατρών και των προσπαθειών για νέες θεραπείες. 

Είναι συντονιστής διεθνών ερευνητικών πρωτοκόλλων που αφορούν σε νέες διαγνωστικές μεθόδους και θεραπείες. Έχει προσκληθεί και δώσει ομιλίες σε πολλά διεθνή συνέδρια και σεμινάρια. Έχει πολλαπλές δημοσιεύσεις σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά με H Index: 33. Το 2011 δημιούργησε ένα πρόγραμμα για τους 4ετείς φοιτητές του UCL με σκοπό την εμπλοκή τους στην κλινική έρευνα, μοναδικό στο είδος του για το NHS (Εθνικό Σύστημα Υγείας Ηνωμένου Βασιλείου). Για το εκπαιδευτικό του έργο έχει βραβευτεί 7 φορές από την Ιατρική Σχολή του UCL, ως «Teacher of the Year».

author avatar
user