Stay Connected & Follow us

What are you looking for?

Simply enter your keyword and we will help you find what you need.

Νέοι υποψήφιοι στο ψηφοδέλτιο του σπιράλ

Συνεχίζει τις ανακοινώσεις  νέων προσώπων ο Πέτρος Ψωμάς

Έξι νέα πρόσωπα που μπαίνουν στην «μάχη» των δημοτικών εκλογών του Οκτωβρίου με το ψηφοδέλτιο του σπιράλ, ανακοινώνει σήμερα ο υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων Πέτρος Ψωμάς.

Τρεις γυναίκες και τρεις άνδρες, με κοινά χαρακτηριστικά τη δυναμικότητα τους, το αίσθημα προσφοράς και συνεργασίας και την αφοσίωση στο κοινό καλό , στέκονται στο πλευρό του Πέτρου Ψωμά και του σπιράλ για την πρόοδο και τον εκσυγχρονισμό της πόλης των Πατρών.

Ειδικότερα, στο ψηφοδέλτιο του σπιράλ εντάσσονται οι κυρίες Βασιλική Αγγελοπούλου – Ψήττα, λογίστρια, θέλοντας να βάλει «τέλος στα αναπτυξιακά αδιέξοδα», Κυριακή Μουρτίδη ελεύθερος επαγγελματίας – ιδιοκτήτρια κομμωτηρίου για μια «Πάτρα, πόλη για τα όλα παιδιά της!» και Αλεξάνδρα Μαυρόγιαννη, τσαγκάρισσα για την «πόλη του αύριο» καθώς επίσης και οι κύριοι Μιχάλης Δημακόπουλος, ελεύθερος επαγγελματίας, πιστεύοντας στη «νέα αίγλη των Πατρών», Χρήστος Νικολάου, εκπαιδευτικός, ο οποίος επιθυμεί «επενδύσεις στην παιδεία και τον πολιτισμό» και Λευτέρης Σπετσιέρης συνταξιούχος εκπαιδευτικός, για ένα «δημόσιο χώρο καλύτερο από τον ιδιωτικό».

ΟΙ 6 ΝΕΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

1. Αγγελοπούλου – Ψήττα Βασιλική του Νικολάου

Ιδιωτική υπάλληλος – λογίστρια 
#οικονομία

«Τέλος στα αναπτυξιακά αδιέξοδα» 

«Αποφάσισα να δραστηριοποιηθώ ενεργά στις επικείμενες Δημοτικές Εκλογές με σκοπό ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο μου. Ο Δήμος μας θα πρέπει να γίνει πιο φιλόξενος, ελκυστικός, φιλικός για τους δημότες και τους επισκέπτες του. Οι τοπικές κοινότητες πρέπει να είναι πρωτοπόρες σε θέματα οργάνωσης, προβολής και διοίκησης. Με το σπιράλ συντάχθηκα γιατί είμαι βεβαία ότι τα άτομα που το στελεχώνουν έχουν την ικανότητα ορθής διαχείρισης και επίλυσης ζητημάτων, μακριά από μικροπολιτικές πρακτικές που πήγαν την πόλη  μας τόσα χρόνια πίσω.»

Η Βασιλική Αγγελοπούλου-Ψήττα γεννήθηκε στην Πάτρα το 1977 και κατοικεί στο Μονοδένδρι Πατρών τα τελευταία 15 χρόνια. Είναι απόφοιτη του 7ου Γενικού Λυκείου Πατρών. Σπούδασε Λογιστική στο ΑΤΕΙ Πατρών, από το οποίο αποφοίτησε το 2002. Μιλά αγγλικά και έχει συμμετάσχει σε πολλά ειδικευμένα σεμινάρια οικονομικών όπως Management/Marketing Εξαγωγών, Μηχανογραφημένη λογιστική,

Marketing τουρισμού κλπ. Εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα, σε διάφορα οικονομικά τμήματα επιχειρήσεων, όπως στην Coca-Cola 3E, στην International English Seminars –Δ. Χατζηαναστασίου & Σία Ο.Ε, στο Συνεταιρισμό Ηλεκτρολόγων Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων, στην εταιρεία Κ. Λιαρομάτης Α.Ε.- Βιομηχανικές Μεταλλικές Κατασκευές, κλπ.  Έχει διατελέσει ταμίας του συλλόγου γονέων & κηδεμόνων του Μαραγκοπούλειου Δημοτικού Σχολείου Βραχναιίκων με πολλαπλές δράσεις στο ενεργητικό της. Είναι εθελόντρια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών επί σειρά ετών. Είναι παντρεμένη με το Χρήστο Ψήττα, ηλεκτρολόγο μηχανικό και πρόεδρο του Συλλόγου Ηλεκτρολόγων και Μηχανολόγων Μηχανικών ΤΕ Δυτικής Ελλάδας και έχει τρία παιδιά τη Χρύσα, την Παναγιώτα και τον Ανδρέα.

2. Δημακόπουλος Μιχαήλ του Αριστείδη    

Ελεύθερος επαγγελματίας   
#υποδομές

«Η νέα αίγλη των Πατρών!»  

«Συμμετέχω στις δημοτικές εκλογές των Πατρών διότι τα ακούσματά μου, από τις αφηγήσεις του πατέρα μου, αφορούσαν το πόσο σημαντική πόλη ήταν η Πάτρα, και πόσο καθοριστικό ρόλο έπαιζε στην Ελλάδα! Ήταν η πόλη με την παραλιακή βιομηχανική ζώνη, η οποία έπαιζε καθοριστικό ρόλο στο εμπόριο, η πόλη όπου ζούσαν οι σημαντικότεροι βιομήχανοι, αλλά και πολιτικοί της εποχής. Η πόλη με το υψηλότερο κοινωνικό και βιοτικό επίπεδο. Σήμερα δεν διακρίνουμε τίποτα από αυτήν την παλιά αίγλη και τις αξίες της. Ελπίζω με τη συμμετοχή μου και μέσω της συλλογικότητας, να φέρουμε μαζί με τον Πέτρο Ψωμά και την παράταξη σπιράλ, μια νέα αίγλη στην Πάτρα, με καινοτομίες, αγάπη, αξιοπρέπεια, και σεβασμό στον πολίτη, με ιδιαίτερες παροχές στα παιδιά που είναι η ελπίδα στη φαρέτρα της κοινωνίας. Επέλεξα τη συμπόρευση με το σπιράλ, διότι είναι η ιδανικότερη παράταξη για το μέλλον των Πατρών.»     

Ο Μιχάλης Δημακόπουλος γεννήθηκε το 1979 στο Μόντρεαλ του Καναδά. Ξεκίνησε να εργάζεται από μικρή ηλικία, τα καλοκαίρια, σε διάφορα επαγγέλματα. Μετά την ολοκλήρωση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και των στρατιωτικών υποχρεώσεων, ξεκίνησε να δουλεύει στον κατασκευαστικό τομέα, ως χειριστής μηχανημάτων έργου και  συμμετείχε σε πολλά σημαντικά έργα της Αχαΐας. Το 2006 άνοιξε την ατομική του επιχείρηση μηχανημάτων έργου. Επίσης εργάστηκε στο εξωτερικό (Καναδά – Αγγλία) στην ολοκλήρωση κατασκευής φωτοβολταϊκών πάρκων. Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται στον τομέα του εμπορίου, προωθώντας ελληνικά προϊόντα στο εξωτερικό. Δε σταμάτησε ποτέ να επιμορφώνεται και το 2023 αποφοίτησε από το πειραματικό ΔΙΕΚ Πατρών, ως Στέλεχος Διεθνούς Εμπορίου ενώ παρακολούθησε επιπλέον σεμινάρια πάνω στη διοίκηση και το ηλεκτρονικό εμπόριο. Είναι πατέρας τριών παιδιών. Στήριξη, αγάπη και δύναμη αντλεί από την οικογένειά του. 

3. Μουρτίδη Κυριακή του Ιακώβου

Ελεύθερος Επαγγελματίας – ιδιοκτήτρια κομμωτηρίου
#ανάπτυξη

«Πάτρα, πόλη για τα όλα παιδιά της!»

«Αποδέχτηκα την πρόταση  να είμαι υποψήφια τις δημοτικές εκλογές με το  σπιράλ γιατί είναι μια παράταξη χωρίς κομματικά χρώματα. Συμμετέχω γιατί νιώθω ότι μπορώ να προσφέρω στο δημοτικό διαμέρισμα του Ακταίου. Ως εργαζόμενη και μητέρα 3 παιδιών θέλω να βοηθήσω στην ανάπτυξη της περιοχής γιατί πιστεύω πως έχω να προσφέρω πολλά στην τοπική κοινωνία έτσι ώστε να γίνει πιο δημιουργική και ανθρώπινη.»

Η Κυριακή Μουρτίδη  γεννήθηκε το 1985 στην Πάτρα όπου και κατοικεί και είναι παιδί τρίτεκνης οικογένειας. Είναι απόφοιτος του Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου και ασχολείται με την κομμωτική από την ηλικία των 15 ετών. Εδώ και 7 χρόνια κατάφερε να δημιουργήσει τον δικό της χώρο κομμωτικής. Έχει παρακολουθήσει και συμμετάσχει σε σεμινάρια που αφορούν το αντικείμενο της εργασίας της και είχε την τιμή να συμμετάσχει σε Περιφερειακό Φεστιβάλ Κομμωτικής Τέχνης κερδίζοντας την 3η θέση. Είναι σύζυγος, εργαζόμενη και μητέρα 3 παιδιών ηλικίας 13 ετών (δίδυμα) και 2,5 ετών.

4. Μαυρόγιαννη Αλεξάνδρα του Παναγιώτη

Τσαγκάρισσα
#κοινωνία

«Η πόλη του αύριο»

«Επιλέγω το σπιράλ, το οποίο γνώρισα και στήριξα από τις εκλογές του 2019 γιατί με έπεισε με τις απόψεις και το όραμά του για την Πάτρα που όλοι αγαπάμε και γιατί είναι μια παράταξη μακριά από πολιτικές αποχρώσεις. Όταν πρωτογνώρισα τον Πέτρο Ψωμά και με ρώτησε «τι θα ήθελες για την Πάτρα;», του απάντησα «θέλω να γίνουμε πρότυπο!» κι εκείνος μου χαμογέλασε «είσαι στη σωστή παράταξη!» Θέλω να είμαι παρούσα όταν θα γίνουν πράξη αυτές οι αλλαγές, ια ένα καλύτερο αύριο για εμάς και για τα παιδιά μας. Πρέπει η πόλη της Πάτρας να πάρει τη θέση που της αρμόζει! Πρέπει να γίνουμε και ουσιαστικά η 3η πόλη της Ελλάδας!»

Η Αλεξάνδρα Μαυρογιάννη γεννήθηκε στην Πάτρα το 1972. Μεγάλωσε στην περιοχή των Κάτω Συχαινών. Αποφοίτησε από το 4ο Τεχνικό Λύκειο Πατρών, με ειδικότητα Φυτικής Παραγωγής. Το 1996 αποφοίτησε από το δημόσιο ΙΕΚ Πατρών με ειδικότητα Αμπελουργίας – Οινολογίας. Για δύο χρόνια εργάστηκε στο Ινστιτούτο Αγροτικής Έρευνας Πατρών και για πέντε χρόνια στο ναυτιλιακό πρακτορείο Blue Star. Από το 2008 ξεκίνησε να εργάζεται στην οικογενειακή επιχείρηση του συζύγου της, με αντικείμενο την εμπορία και επιδιόρθωση υποδημάτων. Από το 2016 είναι η ψυχή στο τσαγκαράδικο/κλειδαράδικο επί της Πανεπιστημίου 201, στον Νέο Δρόμο. Της αρέσει το διάβασμα, γιατί «ταξιδεύει διαβάζοντας», οι βόλτες με τις μηχανές και η θάλασσα. Μένει στο Κοτρώνι, είναι παντρεμένη με τον Γιώργο Κωνσταντινόπουλο και έχουν ένα γιο, τον Βασίλη, μαθητή Γ’ Γυμνασίου.   

5. Νικολάου Χρήστος του Γεωργίου

Εκπαιδευτικός – Μουσικολόγος και Ειδικός Παιδαγωγός
#παιδεία

«Επενδύσεις στην Παιδεία και τον Πολιτισμό»

«Συμμετέχω στις δημοτικές εκλογές του 2023 γιατί ενδιαφέρομαι για τα προβλήματα της πόλης που γεννήθηκα και της ευρύτερης περιοχής. Οραματίζομαι μια όμορφη πόλη, προσιτή σε κάθε πολίτη, η οποία θα αποτελεί πόλο έλξης τουριστών. Πιστεύω ότι η τουριστική ανάπτυξη της πόλης θα δώσει ώθηση σε νέους ανθρώπους να επιχειρήσουν και να προοδεύσουν μέσα σε ένα περιβάλλον το οποίο θα στηρίζει η δημοτική αρχή. Όσον αφορά την Παιδεία, το σπιράλ θα φροντίσει όχι μόνο για την καλύτερη εμφάνιση των σχολείων αλλά θα αξιοποιήσει προγράμματα της Ε.Ε για την καλύτερη υλικοτεχνική υποδομή τους.»

Ο Χρήστος Νικολάου υπηρετεί ως εκπαιδευτικός Μουσικής Αγωγής με ειδίκευση στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση. Σπούδασε στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών. Είναι κάτοχος Intergrated Master και έχει παρακολουθήσει εξειδικευμένο σεμινάριο Ειδικής αγωγής και Εκπαίδευσης στο Π.Α.Δ.Α . Γνωρίζει αγγλικά και έχει πιστοποίηση στους υπολογιστές (ECDL CORE). Είναι κάτοχος πτυχίου πιάνου και Ειδικού Αρμονίας, από το Ωδείο Αγία Τριάς, κατόπιν εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας. Ξεκίνησε την καριέρα του ως εκπαιδευτικός το 2007 και υπηρέτησε ως ωρομίσθιος έως το 2010. Στη συνέχεια υπηρέτησε ως αναπληρωτής εκπαιδευτικός έως το 2021. Τον Σεπτέμβρη του 2021 διορίστηκε ως εκπαιδευτικός μουσικής αγωγής στην Γ’ Δωδεκανήσου και από τον Ιούνιο του 2023 υπηρετεί στον Νομό Ηλείας. Ενδιαφέρεται για θέματα υποδομής και λειτουργίας των σχολείων δημοτικής εκπαίδευσης.     

6. Σπετσιέρης Ελευθέριος του Αθανασίου

Συνταξιούχος εκπαιδευτικός
#πολιτισμός

«Ο δημόσιος χώρος καλύτερος από τον ιδιωτικό»

«Συμμετέχω για δεύτερη φορά σε αυτοδιοικητικές (δημοτικές ) εκλογές και, παρότι έχει λεχθεί ότι «το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού», πείστηκα εντέλει από τον Πέτρο Ψωμά και την ομάδα του στην οποία έχουν ενταχθεί φίλοι και ικανοί άνθρωποι, με την ελπίδα ότι μπορεί να αναστραφεί η συστηματική και επί σειρά ετών πορεία στην παρακμή και υποβάθμιση της ευρύτερης  περιοχής των Πατρών.»

Ο Λευτέρης Σπετσιέρης είναι συνταξιούχος εκπαιδευτικός, πρώην καθηγητής Φυσικής, Μέσης Εκπαίδευσης. Έλαβε το πτυχίο του από το τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές Ιατρικής Φυσικής στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Ίδρυσε και διηύθυνε επί σειρά ετών εμπορική, εισαγωγική και εξαγωγική εταιρεία δομικών και διακοσμητικών ειδών. Επίσης, διηύθυνε εκπαιδευτική εταιρεία με αντικείμενο τις ξένες γλώσσες για μεταπτυχιακές σπουδές, τα μαθήματα πληροφορικής, τα σεμινάρια σε Μηχανικούς όλων των ειδικοτήτων, τη συμβουλευτική σε πανεπιστημιακά μαθήματα και διπλωματικές εργασίες και τον επαγγελματικό προσανατολισμό. 

author avatar
user