Stay Connected & Follow us

What are you looking for?

Simply enter your keyword and we will help you find what you need.

“Ώρα ευθύνης για την πόλη μας” από τον Παναγιώτη Γεωργαντόπουλο

Είμαστε εδώ γιατί πιστεύουμε σε μια Πάτρα εξωστρεφή. Μαχόμαστε σε αυτές τις εκλογές ως νέα παράταξη για να δώσουμε μια νέα, διαφορετική πνοή στην πόλη μας. Μια πόλη που σήμερα αδυνατεί να ακολουθήσει τους ρυθμούς των εξελίξεων, που μοιάζει με τρένο κινούμενο με ατμομηχανή στην εποχή της ηλεκτροκίνησης. Το ΣΠΙΡΑΛ είναι μια γνήσια αυτοδιοικητική επιλογή, εγγύηση συνεργασίας και συνεννόησης στη νέα πραγματικότητα, την οποία διαμορφώνει το «πολιτικό πείραμα» του Κλεισθένη.

Ένας δήμαρχος μπορεί να αρκεστεί απλά στο ρόλο του διαχειριστή και τελικά να μην αφήσει κανένα στίγμα στη ζωή της πόλης. Υπάρχουν όμως δυο τρόποι για να σταθούν ένας δήμαρχος και μια παράταξη συνολικά, καθοριστικοί στη ζωή των δημοτών (α) να ασχοληθούν εξαντλητικά με τα λεγόμενα «μικρά» αλλά πολύ σημαντικά, καθημερινά θέματα, βελτιώνοντας τις συνθήκες της καθημερινότητας με καίριες αποφάσεις-επεμβάσεις, (β) να λάβουν καθοριστικές πρωτοβουλίες στα μεγάλα ζητήματα που θα αλλάζουν το πλαίσιο ανάπτυξης της πόλης σε οικονομικό και αναπτυξιακό πεδίο. Για μας το πρώτο είναι αυτονόητη υποχρέωση, το δεύτερο αδήριτη ανάγκη. Μια δημοτική αρχή πρωταγωνίστρια και αποφασισμένη για μια πόλη πρότυπο.

Το ΣΠΙΡΑΛ με αναλυτικό πρόγραμμα για όλα τα θέματα της πόλης καταθέτει συγκεκριμένες προτάσεις για να αλλάξουμε τη φυσιογνωμία της πόλης: Οραματιζόμαστε μια πόλη ικανή να στηρίξει τις νεοφυείς επιχειρήσεις δημιουργώντας τις αναγκαίες και επαρκείς συνθήκες για μια κοιτίδα έρευνας και καινοτομίας. Μοντέλο που έχει ξεκινήσει ήδη σε άλλες πόλεις, οι οποίες δεν έχουν όμως τη στρατηγική θέση της Πάτρας. Ένα Δήμος που στηρίζει την επιχειρηματικότητα, με επίκεντρο την ποιότητα και την τεχνολογική ανάπτυξη ώστε η πόλη να αποκτήσει βιώσιμες θέσεις εργασίας.

Προωθούμε τον ενεργειακό μετασχηματισμό της πόλης, διεκδικώντας την κατασκευή αγωγού μεταφοράς του φυσικού αερίου από την Κόρινθο στην Πάτρα, ενώ θεωρούμε απαραίτητη και τη δημιουργία σταθμού φυσικού αερίου στο νέο λιμάνι για την εξυπηρέτηση των θαλάσσιων μεταφορών στο σύντομο μέλλον. Σχεδιάζουμε έναν Δήμο με ευελιξία, αναθεωρημένο ως διοικητικό μηχανισμό, ενισχύοντας τη συνεργασία με τον Ιδιωτικό Τομέα. Με σύγχρονο οργανόγραμμα, που θα ανταποκρίνεται στις νέες ανάγκες και με καθιέρωση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης σε όλα τα επίπεδα.

Θέλουμε την Πάτρα τουριστικό προορισμό όλο το χρόνο με βάση τη στρατηγική της θέση στο τρίγωνο Αρχαίας Ολυμπίας, Δελφών και Καλαβρύτων. Γι’ αυτό προκρίνουμε την αξιοποίηση Μαρίνας της Πάτρας για να καταστεί η πόλη λιμάνι – προορισμός, την ενίσχυση του εναλλακτικού καθώς και του συνεδριακού και του θρησκευτικού τουρισμού, με τη βελτίωση των υποδομών. Επιλέγουμε την Αξιοποίηση Ηλεκτρονικών Εφαρμογών για μία Έξυπνη Πόλη. Υποστηρίζουμε τη διενέργεια διεθνούς αρχιτεκτονικού διαγωνισμού, για την Ενιαία Ανάπλαση παραλιακού μετώπου, η χρηματοδότηση του οποίου θα προέλθει από όλους τους δυνατούς πόρους, ακόμα και από τη συνεργασία με τον Ιδιωτικό Τομέα.

Η πόλη μας έχει ανάγκη από σχέδιο και αυτό το διαθέτει η παράταξη μας. Η πόλη μας έχει ανάγκη από νέους (σε ιδέες) ανθρώπους που ενδιαφέρονται για την ίδια την αυτοδιοίκηση και δεν την βλέπουν σαν σκαλοπάτι μιας κομματικής πορείας ή χώρο πολιτικής συνταξιοδότησης. Διαθέτουμε και τις ιδέες αλλά και τους ανθρώπους για να τις υλοποιήσουμε. Ήρθε η ώρα «να κάνουμε όλοι μαζί ένα άλμα πιο γρήγορο από τη φθορά». Να κάνουμε το βήμα πέρα από τη στασιμότητα, στην οποία κάποιοι καταδίκασαν την πόλη μας, να υπερβούμε το παλιό. Η ψήφος στο ΣΠΙΡΑΛ είναι πράξη ευθύνης για όσους επιλέγουμε κάτι διαφορετικό για την πόλη μας και αγωνιζόμαστε για μια πόλη πρότυπο.

author avatar
user