Stay Connected & Follow us

What are you looking for?

Simply enter your keyword and we will help you find what you need.

Ποιος είναι και τι κάνει ο Πέτρος Ψωμάς;

Ο Πέτρος Ψωμάς γεννήθηκε το 1970 και ζει στην Πάτρα, για δύο λόγους που θεωρεί εξίσου σημαντικούς: λόγω καταγωγής και λόγω επιλογής. Είναι παντρεμένος με την Ελένη Κίτσιου και έχουν μαζί μία πεντάχρονη κόρη, την Ελπίδα. Ασχολείται επαγγελματικά με την εκπαίδευση ενηλίκων, τις πωλήσεις και το μάρκετινγκ.
Διδάσκει Πληροφορική στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση από το 2003, ταυτόχρονα επιμορφώνει ανέργους, εργαζόμενους και στελέχη επιχειρήσεων σε τομείς της διοίκησης (Πωλήσεις, Μάρκετινγκ, Επικοινωνία, Ανθρώπινοι Πόροι), καθώς δραστηριοποιείται ως σύμβουλος επιχειρήσεων και στέλεχος εμπορικών τμημάτων.
Έχει επικοινωνιακές δεξιότητες, διαθέτει εμπειρία στην επίλυση προβλημάτων και την αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων, πιστεύει στην ομαδική εργασία και τις συνέργειες, χαρακτηρίζεται από αναλυτικο-συνθετική και κριτική σκέψη. Το πάθος, η τόλμη, η προσαρμοστικότητα και η ευελιξία αποτελούν χαρακτηριστικά γνωρίσματα της προσωπικότητάς του, ενώ η διοικητική φιλοσοφία του διέπεται από μεθοδικότητα, οργάνωση και αποτελεσματική διαχείριση χρόνου.
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ
Συμμετέχει ενεργά στα κοινά της Πάτρας, ως μέλος, συντονιστής ή επικεφαλής ομάδων συμπολιτών, στον κοινωνικό, πολιτιστικό, επιστημονικό και εθελοντικό τομέα. Στις συλλογικές πρωτοβουλίες που εξακολουθεί ως σήμερα να συμμετέχει συγκαταλέγονται το «TEDxPatras» (συν-επιμελητής από το 2015), το «Patras Science Festival» (εκ των τοπικών εκπροσώπων του πανελλαδικού θεσμού) και το «Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας» (ιδρυτικό μέλος του τοπικού παραρτήματος).
Υπήρξε επί χρόνια μέλος του Ερασιτεχνικού Σχήματος Πάτρας «Ρεφενέ» και εκ των εταίρων της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας «Πλήρωμα 94». Έχει διατελέσει Πρόεδρος του «Συλλόγου Αποφοίτων του Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Πατρών» και έχει συμμετάσχει ως εθελοντής σε ένα πλήθος τοπικών (και μη) διοργανώσεων: Ολυμπιακοί Αγώνες «Αθήνα 2004», «Πάτρα 2006»- Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, «Παγκόσμια Γυμνασιάδα 2006», «28ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ρυθμικής Γυμναστικής», προγράμματα διεθνών ανταλλαγών «AFS» κ.ά.
Ήταν, επίσης, ιδρυτικό μέλος της δημοτικής κίνησης «Τώρα για την Πάτρα – Γιάννης Δημαράς», όπου συμμετείχε ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις εκλογές του 2006 και ως εκπρόσωπος τύπου της παράταξης το 2010. Έχει διατελέσει Πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, το 2011, για μία θητεία σύντομη αλλά καθοριστική (με πρωτοβουλίες όπως η «Ανοιχτή διαβούλευση για το θέατρο» και η εκλογή του Θοδωρή Αμπαζή στη θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή).
ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΗ ΔΡΑΣΗ
Έχει συγγράψει τέσσερα προσωπικά βιβλία, τρία εκ των οποίων αφορούν την πόλη της Πάτρας: «Ο Θησαυρός είναι Κρυμμένος στο Σακούλι» (Αχαϊκές Εκδόσεις, Πάτρα 2002), «Δήμαρχοι Πατρέων: 1828-2006» (Το δόντι, Πάτρα 2006) και «Πατρινό Σαν Σήμερα» (Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Πάτρα 2010). Το τελευταίο του βιβλίο είχε τίτλο «Έλληνες, λαός του πάθους» (Εκδόσεις Πικραμένος, Πάτρα 2014).
Έχει επίσης συμμετάσχει στις ομαδικές εκδόσεις: «40 χρόνια Κρυμμένος Θησαυρός» (Fresh Communications, Πάτρα 2006), «Νότια Πελοπόννησος 1935-1950» (Αλφειός – Σύνδεσμος Φιλολόγων Μεσσηνίας, Καλαμάτα 2009), «Τετράδια Ζεύξης» (Το δόντι, Πάτρα 2009) και «50 χρόνια Κρυμμένος Θησαυρός» (Εκδόσεις Πικραμένος, Πάτρα 2016).
Δημοσιογραφικά του κείμενα, άρθρα και μόνιμες στήλες του έχουν κατά καιρούς φιλοξενηθεί σε εφημερίδες (Πελοπόννησος, Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Πολίτης, Πελοποννησιακά Νέα) περιοδικά (Περιωδικό, Υποβρύχιο, Trip, Fresh, Happy, Δόντι, Unit, Grizo, Around) και portals (Thebest, Newsplus, Patrastoday, Patrinosansimera), ενώ έχει συνεργαστεί με τηλεοπτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας (Tele City και High Channel) και τον ραδιοφωνικό σταθμό Ηρόδοτος FM.
ΣΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑ
Είναι απόφοιτος του Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Πατρών και του κολλεγίου Milton Academy της Βοστώνης. Έχει σπουδάσει Εφαρμοσμένη Πληροφορική («ΑΣΟΕΕ»), Μάρκετινγκ και Επικοινωνία με Νέες Τεχνολογίες («Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών»), και Δημοσιογραφία («Ηρόδοτος») και διατελεί υποψήφιος διδάκτορας στη Σχολή Θετικών Επιστημών του «Πανεπιστήμιου Αιγαίου» (Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων).
Κατά το παρελθόν έχει εργαστεί σε τμήματα πωλήσεων και μάρκετινγκ πολυεθνικών, εθνικών και τοπικών επιχειρήσεων («Τιτάν», «Μεταξά», «Bacardi-Martini Hellas» και «British American Tobacco» με έδρα την Αθήνα, «Δωδεκανησιακή Ποτοποιία» με έδρα τη Ρόδο και «Prime Marketing» με έδρα την Πάτρα). Κατά τη διάρκεια του επαγγελματικού του βίου έχει παρακολουθήσει πλήθος εξειδικευμένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων, σεμιναρίων και συνεδρίων, στην Ελλάδα και το εξωτερικό (σε ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Νότια Αφρική).
Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τα τοπικά Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας και έχει ηγηθεί, διαδοχικά, των εμπορικών τμημάτων του thebest.gr και του IONIAN TV. Από τη θέση του Εμπορικού Διευθυντή του περιφερειακού καναλιού παραιτήθηκε πρόσφατα (στις 31/1/2019), προκειμένου να συμμετάσχει στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ως Υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων.
Share
author avatar
user